Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Felkeltek éjjel kiskutyával...

Felkeltek éjjel kiskutyával játszani?

Figyelt kérdés
Szombat óta van nálam a 12 hetes kis németjuhász. Éjjel 2 óra körül muszály felkelnem hozzá, mert elkezd sírni és addig nem hagyja abba, amíg nem játszom vele egy kicsit. Ez normális dolog?
2010. jún. 8. 23:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A muszáj meg pontos jé.
2010. jún. 8. 23:27
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
na akkor lehet elölről kezdeni a falkarangsor kialakítását....
2010. jún. 8. 23:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kelek fel! Nem foroghat az életem körülötte mert iskolába járok, nem vagyok milliomos aki egész nap ráér... Majd megtanulja mi a rend. Ha ezt csinálod követelni fogja mindig és azt hiszi ő a főnök.
2010. jún. 8. 23:29
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
hát szerintem azért sir mert hiányzik neki az anyukája. az enyém is sirt egy két honapig de utána végigaludta már az éjszakát.
2010. jún. 9. 00:00
 5/12 anonim válasza:
11%

Ha szereted az állatkád, akkor igen normális dolog.

Én szívesen játszanék vele :D

2010. jún. 9. 00:12
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha szereted az állatod úgy bánsz ahogy az érdeke kívánja. És az érdeke, mint egy gyereknek, nem az hogy megkapjon mindent amit csak parancsol őkelme.
2010. jún. 9. 00:16
 7/12 anonim ***** válasza:
Az én kutyám 8 hetesen került hozzám és az elejétől kezdve volt egy rend amihez tartottuk magunkat. Az első 2 éjszaka bepróbálkozott, de mindig rászóltam. Igyekeztem úgy alakítani, formálni a viselkedését, olyan szabályokat felállítani, hogy probléma nélkül élhessünk majd együtt. Tudtam, hogy egy csomó helyre jön majd vele, így fontos volt, hogy nyugodt maradjon tömegben, ne ugráljon fel emberekre stb. Rászóltam ha olyat csinált, ami nekem nem tetszett, úgy csináltam, mintha ott sem lenne, ha túl izgatott volt vagy a figyelmemet akarta felkelteni olyankor amikor arra semmi szükség nem volt. Nagyon hamar megtanulta, hogy nincs felugrálás, nem kell pörögni ha vendégek jönnek stb. És éjszaka alszunk, nappal játszunk :-) Esetleg próbálj meg vele este játszani, hogy fáradt legyen, az hátha segít nektek, hogy megszokja az éjjeli alvást.
2010. jún. 9. 09:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha felkelsz a sírására, akkor az van, amit ő akar: a hiszti eredményes, mert idejött a gazdi, és foglalkozik velem => legközelebb is csinálni fogom.

Most még kölyök, ilyenkor még aranyos, édi-bédi, de pont az ilyen lépésekkel rontod el, s válik felnőtt korára egy hisztis, erőszakos, ajtókaparós, vonyítós kutyává.

Ne kelj fel hozzá játszani! Tanulja meg, mi a rend. Éjszaka nyugi, alvás van. Ha a sírásra nem érkezik reakció, rá fog jönni, hogy nincs értelme vinnyogni, és abbahagyja. Nehéz kibírni, de ez nem szemétség, nem kínzás, hanem a jó és következetes nevelés egyik alappillére.

2010. jún. 9. 09:32
 9/12 anonim ***** válasza:
Én nem, de valamikor aludni is kell. :D
2010. jún. 9. 10:12
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem! Meg kell tanulnia, hogy éjszaka alvás van, nincs játék. Ha a lakásban van, vagy melletted, akkor simogasd, hogy megnyugodjon, de nehogy mindig az legyen, amit ő akar, mert akkor lőttek a falkavezérségednek.

Sok sikert:)

2010. jún. 9. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!