Melyiket választanátok és miért? Yorkshire terrier, csivava, vagy mopsz?
Csak kíváncsiságból kérdem, amolyan közvélemény kutatásként.
Trágár, patkányozó kommentektől kíméljetek, a kérdés adott. Köszönöm!
A yorkit választanám. Habár nincs a kedvenc fajtáim között, szimpinek tartom.
A csivava annyira apró, hogy félnék, valami baja esik. Ráfekszem vagy akármi... meg olyan kis furcsák.
Egy mentett francia bulldogunk van. Egy röfögő-szörtyögő nyomottorrú elég a házba :-)
Mopszot biztosan nem választanék, pontosan azért, amiért a #11 sem. Szerintem a mostani formában állatkínzás a tenyésztésük.
A másik kettő sem túl szimpatikus, mert elég sok idegbeteg példányt ismerek, de tudom, hogy ez 90%-ban a gazda hibája, illetve az is furcsa számomra, hogy mindkettő jóval kisebb, mint a cicám. :D De talán egy hosszúszőrű csivavát el tudnék magamnak képzelni.
Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még :)
A mopsznak valóban nem túl szerencsés a fejformája, de ha nem lenne minden második mopszon 2kg plusz súly, nem lenne ennyi problémájuk.
Amúgy a csivava és yorki nagyjából egy méret, mindkettő max 3,5kg :)
Érdekes, hogy milyen kevesen voksolnak a csivava mellett. Pedig remek kutyák.
1. Mopszot eleve kizárom.
Tény, hogy etikai problémáim is vannak a fajtával, de eddig minden mopsz, akivel találkoztunk (jó kondiban levő kutyákról van szó), úgy röfögött, szuszogott, hogy meg kellett magyaráznom, a kutyámnak, hogy nem, ők nem mérgesek, ők így vesznek levegőt. Amitől borsódzik a hátam és ráz a hideg, kb. én is így hangzok, amikor asztmás rohamom van.
2. Yorkshire terrier is kilőve.
Túl nagy mozgásigényű és túl élénk hozzám képest. Nem lennénk boldogak egymás mellett.
3. Marad a csivi.
(Maradna, ha nem tudnám biztosra, hogy kikészítené a kandúrom). Amúgy is piszkálja a fantáziámat, szép kihívás lehet egy ilyen csöppségből stabil, kutyaként viselkedő kutyát nevelni. Annyira meg képben vagyok a környékbeli kutyákkal, hogy tudom, melyik nem enné meg. Bár valószínű inkább mentenék, a non-standard, őzike fejű kutyák jobban tetszenek.
ha muszáj, akkor a yorki
csivi nekem túl kicsi a mopsz meg beteges
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!