Te kutyadon mindig rajta van a nyakorve? Akkor is ha egyedul van otthon?
Nem szoktam rajta hagyni. Jobb félni, mint megijedni: volt rá példa, hogy a kutya felugrott megnézni milyen finom falatot talál magának a konyhapulton, de a nyakörve beakadt a fogantyúba és megfulladt.:(((
Az egyik kutyámra nem is birok nyakörvet tenni. Kb. 1 éves korában került hozzánk, eleinte mindentől félt, mára is csak a hám+póráz kombót viseli el.
Otthon nincs rajta (többnyire kinti kutya)
Séta előtt leveszem az akasztójáról és kitartom, a kutya meg futtában dugja bele a fejét, ez a saját kis rutinunk :D
Lakás kutyákon ezért sem célszerű rajta hagyni a nyakörvet amit az egyik válaszadó írt.
Könnyen beakadhat bárhová és megfulladhat.
Neten is több ilyet olvastam,hogy otthon nyakörv hordás lett a veszte már több kutyának.
Nálunk is csak kullancs,bolha elleni nyakörv van,de itthon meg van lazítva ha felakadnának kibújnak belőle könnyen,de egyébként is úgy lett megcsinálva elvileg,hogy felakadásnál rögtön enged a bolhanyakörv.
Köszönöm a válaszokat!
Ha egyedül van otthon akkor nem hagyom rajta(benti kutyus).
Két kutyusom van, az egyiken jelenleg csak bolhanyakörv van, a másikon semmi. Sétáltatni hámmal szoktuk őket.
Rendes nyakörv már évek óta nem volt a kutyáimon, de akkor sem sok ideig, mivel nem szeretik a nyakörveket. Illetve volt már, hogy az egyik kutyám levette a másikról a nyakörvet. Szóval. :D
Meg igazából kinti kutyák, de véleményem szerint a kertben is simán beakadhat valahova a nyakörv. A bolhanyakörv ezért is laza, de sokszor nincs egyiken se bolhanyakörv.
Meg ahogy más is írta, mi sem hordunk folyton ékszert. Persze megszokás kérdése a kutyának is, de szerintem jó, ha nem egyfolytában van rajta nyakörv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!