Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutya morog, ha megsimogatom...

A kutya morog, ha megsimogatom miközben fekszik a fotelben. Miért?

Figyelt kérdés
Teljesen barátságos a kutyám, nyalogat, minden embert szeret soha nem harapott meg senkit, de a lakásban, ha azon az említett fotelben fekszik és megsimogatjuk akkor odaakar kapni agresszívan a simogató kézhez. Napi 4-5 km -t sétálok vele és próbálom lefárasztani napközben is, de valamit rosszul csinálok. Min kéne változtatnom, hogy ne legyen agresszív ott fekve?

2018. febr. 27. 15:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Mondjuk nevelni is kellene. Ez hatalmas hiba, igen, valamit nagyon rosszul csinálsz! Valószínűleg mindent, hisz a gazda elleni agresszió a legnagyobb viselkedési gond. Kutyaiskola kellene, mert ha ennyire nem értesz hozzá, ha eddig nem tudtad megoldani, eztán sem fog menni egyedül.
2018. febr. 27. 15:43
 2/19 A kérdező kommentje:
Azt hozzáteszem, hogy evés közben sem engedi, hogy simogassuk. Akkor is hasonlóan cselekszik. Viszont fekvésnél csak abban a fotelben van gondja.
2018. febr. 27. 15:43
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Bevédi a fotelt. Meg a kaját is. Ideje lenne elkezdeni nevelni.
2018. febr. 27. 15:56
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Védi a helyét és a kaját is. Sétálhatsz vele bármennyit ez tiszteletbeli ügy. Ha ezeket megengedett veletek szemben akkor nem az ember a falka ezért. Menjetek kutyaiskolába és neveld meg, mert ez a szemtelenség alapja, ha nincs kezelve durvul a helyzet.
2018. febr. 27. 16:09
 5/19 anonim ***** válasza:
84%

Megmondom, én mit tennék (tettem volna a legelső ilyen esetnél): kutyát abban a pillanatban lerepítem a fotelból, én ülök bele, őt meg elzavarom.

Itt nem a lefárasztás hiánya okozza a gondot, hanem hogy nem tisztel a kutya, bevédi előled a fotelt, és az ételt. Ezt nem tehetné, nem szabad eltűrni.

2018. febr. 27. 16:33
 6/19 A kérdező kommentje:
Ráütök a fenekére, rákiabálok és össze is húzza magát, látom, hogy megijed tőlem, de mintha másnapra el is felejtené.
2018. febr. 27. 17:30
 7/19 anonim ***** válasza:
70%
Megfogod, és úgy hajítod le a fotleről, hogy csak úgy szól. Nem ütögeted, nem hagyod rá, egyértelműen a tudtára kell adnod, hogy EZT NEM TŰRÖD. Itt nem lehet finomkodni, ez durva szemtelenség a részéről.
2018. febr. 27. 17:45
 8/19 anonim ***** válasza:
80%

Ahogy már írták előttem, védi a kajáját és sajátjának tekinti a fotelt is. Ez baj.

Az az alap, hogy minden az emberé. A kaja is, a fotel is. De a kajából kap a kutya és az ember megengedi a kutyának, hogy a fotelben feküdjön.

Bármikor el kellene tudnod venni tőle a kaját. Akár a falatot is a szájából.

Nálatok ez az egyensúly felborult. Ő a falkavezér és a saját tulajdonának tekinti azt, ami a tied.

Rendezni kellene a falkasorrendet.

2018. febr. 27. 17:52
 9/19 anonim ***** válasza:
89%

Ez a "rácsapok a fenekére"- mánia semmit nem ér. Ha az egyik kutya tiszteletlen az alfával (pl. kóbor kutyáknál), akkor a vezér nem a szebbik felét csapdossa, hanem úgy istentelenül elveri a bunkó falkatársat.

Ha morog rád a fotelból (ne ijedj meg, harapni nem fog, ahhoz nem elég alfa), te halál nyugodtan megmarkolod a nyakán a bőrt, és egy határozott mozdulattal úgy levágod a fotelból, hogy nyekkenjen. Ezután beleülsz, és szép csendben olvasol, nyomkod a telódat, akármi. Ne vegyél róla tudomást. Mintha levegő lenne.

Kajánál ugyanez. Mivel csak feszegeti, próbálgatja a határokat, könnyebb dolgod lesz, mintha lenne egy brutál domináns, hatalmas kanod.

2018. febr. 27. 18:13
 10/19 A kérdező kommentje:

Nem csak morog, oda is akar kapni vicsorgó fogakkal a kezemhez. Érdekes, mert kb 4 hete lett ivartalanítva (szuka kutyáról van szó és az ivartalanítás előtt sokkal kevésbé volt domináns a viselkedése. Ha csak morogna nem félnék tőle, de bevallom ahogy odapróbál kapni eléggé ijesztő, de legközelebb ha ilyen történik határozottan lefogom lökni és odaülök a helyére ahogy azt tanácsolta az előttem szóló, nem érdekel ha megharap.

Egy kérdés, kutyaiskolában hogyan tanítanak meg kezelni a kutyát?

2018. febr. 27. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!