A kutya morog, ha megsimogatom miközben fekszik a fotelben. Miért?
Megmondom, én mit tennék (tettem volna a legelső ilyen esetnél): kutyát abban a pillanatban lerepítem a fotelból, én ülök bele, őt meg elzavarom.
Itt nem a lefárasztás hiánya okozza a gondot, hanem hogy nem tisztel a kutya, bevédi előled a fotelt, és az ételt. Ezt nem tehetné, nem szabad eltűrni.
Ahogy már írták előttem, védi a kajáját és sajátjának tekinti a fotelt is. Ez baj.
Az az alap, hogy minden az emberé. A kaja is, a fotel is. De a kajából kap a kutya és az ember megengedi a kutyának, hogy a fotelben feküdjön.
Bármikor el kellene tudnod venni tőle a kaját. Akár a falatot is a szájából.
Nálatok ez az egyensúly felborult. Ő a falkavezér és a saját tulajdonának tekinti azt, ami a tied.
Rendezni kellene a falkasorrendet.
Ez a "rácsapok a fenekére"- mánia semmit nem ér. Ha az egyik kutya tiszteletlen az alfával (pl. kóbor kutyáknál), akkor a vezér nem a szebbik felét csapdossa, hanem úgy istentelenül elveri a bunkó falkatársat.
Ha morog rád a fotelból (ne ijedj meg, harapni nem fog, ahhoz nem elég alfa), te halál nyugodtan megmarkolod a nyakán a bőrt, és egy határozott mozdulattal úgy levágod a fotelból, hogy nyekkenjen. Ezután beleülsz, és szép csendben olvasol, nyomkod a telódat, akármi. Ne vegyél róla tudomást. Mintha levegő lenne.
Kajánál ugyanez. Mivel csak feszegeti, próbálgatja a határokat, könnyebb dolgod lesz, mintha lenne egy brutál domináns, hatalmas kanod.
Nem csak morog, oda is akar kapni vicsorgó fogakkal a kezemhez. Érdekes, mert kb 4 hete lett ivartalanítva (szuka kutyáról van szó és az ivartalanítás előtt sokkal kevésbé volt domináns a viselkedése. Ha csak morogna nem félnék tőle, de bevallom ahogy odapróbál kapni eléggé ijesztő, de legközelebb ha ilyen történik határozottan lefogom lökni és odaülök a helyére ahogy azt tanácsolta az előttem szóló, nem érdekel ha megharap.
Egy kérdés, kutyaiskolában hogyan tanítanak meg kezelni a kutyát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!