Hogyan szoktassam le a 3 hónapos kutyut, hogy ne rágja a pórázt?

Én azt javaslom Önnek, hogy néhánysor kenje be a pórázt, de jó alaposan Erős Pistával, ha kell, többször is. Biztosra veszem, hogy egyszer és mindenkorra elveszi a kutyus kedvét a további pórázrágcsálástól.
Ezt arra alapítom, hogy az én kutyám ugyanennyi idős korában pedig a vezetékes telefon zsinórját rágta egyszer szét. Még jó, hogy volt otthon tartalékzsinórom, és le tudtam cserélni. És, hogy a további hasonló eseteknek elejét vegyem, jó vastagon bekentem a zsinórt Erős Pistával. Nem is kellett sokáig várnom, mindössze 3-4 órát, a kutya újból meg akarta rágni. Hát, ne tudja meg, milyen sivalkodást, csholást (vagyis magas, vékony hangú ugatást), üvöltést, prüszkölést, krákogást rendezett tőle! AQzóta minden elektronikus zsinórt-madzagot meszze elkerül, pdeig jelenleg már nagyon öreg, 14 és fél éves.
Javaslom, Ön is próbálja meg, garantált a siker. Attól ne tartson, hogy ezután a kutya nem fogja hagyni nyakába tenni a pórázt, mert azt tulajdonképpen nem látja, csak akkor, ha hátra néz, és tekintete pont a pórázra esik. De még egyszer a szájájval nem fog közelíteni hozzá, ebben biztos lehet.
Örülnék, ha ezzel segíthettem Önnek,

Kedves Kérdésfeltevő!
Az első válaszadó vagyok. Csak egész nyugodtan tegyen úgy, ahog javasoltam, az önmagában nem állatkínzás, ahogy azt a harmadik válaszadó szerintem helytelenül hiszi. Akkor lenne valóban állatkínzás, ha Ön a kutya száját kenné be (készakarva) az erőspaprikával, nem pedig a pórázt. De ha a harmadik válasz elolvasása után Ön elbizonytalanodott, és efelől kétségei támadtak, inkább tényleg kérdezzen meg erről egy állatvédőt, vagy egy ilyen bűntettekre szakosodott ügyvédet. Ha ők is, mint szakemberek, ugyanazt válaszolják, mint most a harmadik, akkor csakugyan hagyjon fel az erőspaprika-üggyel, ez esetben viszont szíves elnézését kérem Önnek, hogy esetlegesen helytelen válaszommal akaratlanul, de jó szándékkal félrevezettem Önt. Sok sikert kívánok Önnek.

Ismét az első válaszadó vagyok. Az én kutyám (egyébként pumi kantól és tacskó szukától való fajtatiszta-törzskönyvezett szülők keveréke) az Erős Pista hatására a vezeték-rágcsálásról ugyan egyszersmindenkorra leszokott, de most, öreg korára más, nemkívánatos rossz szokást vett fel: a szemétkosarat nem tudom lezárni, a kutya pedig éjszakánként, amikor a hátban mindenki alszik, belenyúlkál a szemétkosárba, és amit abban talál, legyen az bármilyen hulladék, széthordja az egész házban. Mire reggel kijövünk, a lakás be van borítva mindenféle papír- meg alufólia-szeméttel. De már arra is volt példa, hogy a kutya egyszerűen felborította a szemétkosarat, hogy ne kelljen neki belenyúlkálni.
És most jöttem én ismét: hogy elvegyem a kedvét a kukázástól, minden este, lefekvés előtt beöntöm a szemétkosarat Domestossal. Így a kutya számára kellemetlen klórszag elegendő visszatartó erőnek tűnik, minket viszont nem zavar, hogy a lakásban van egy kis klórszag. Azóta a kutya a közelébe se megy a szemétkosárnak.
Elnézést az offolásért,de az első válaszadóval értek egyet, ugyanis szó szerit ezt akartam énis írni, hogy erős pistával be kell kenni és tuti, hogy nem fogja rágni! ez egyáltalán nem kínzás, csak egy rövid ideig csípi és miután többször megcsípte a száját többet biztos nem fogja megárgni,mert arra fog emlékezni,hogy amikor megrágta rossz volt utána neki. :)
Amúgy ha nagyon rágcsálós érdemes neki rágcsás játékokat venni vagy olyan tárgyakat,amiket nem sajnálunk és tudja,hogy azzal játszat, de a többi a gazdi "játéka" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!