Amerikai akita vélemények okos tanithato stb?
Melyik okosabb inteligensebb faja
Terrier félék vagy az amerikai akita vagyis farkas kutya tipus
Amerikai akitát szeretnék de akinek van irjon rola köszönöm
Az akita viszonylag makacs, önfejű és nwm való kezdő kutyásnak!
A terrierek pedig aktív fajták, sok foglalkozást igényelnek
Minden kutya okos a maga módján, de mindegyik fajta más.
Az Akita egy önálló, makacskodásra hajlamos fajta, nem feladatok ismételgetésére, és trükkök elsajátításásra tenyésztették ki. Hamar megunja magát, és motiválható ugyan de csak rövid ideig. Hosszú és kitartó oktatással jól szocializálható, de sohasem lesz az a tipikus engedelmes kutya.
A terrierek pörgősek, jól motiválhatóak, de ők sem szeretik a monoton ismételgetést, őket pörgéssel, és változatos módszerekkel lehet jól tanítani. Nem engedelmességi vizsgára valóak, ők inkább a pörgős sportokat szeretik pl.: Agility
Amerikai akita tulajdonos vagyok. Először is szeretném leszögezni, hogy nem agresszív kutya,vagyis nem agresszívabb, mint a japán akita.
Taníthatósággal semmi gond nincs. Nagyon könnyen és hamar megtanulta az ül, felszik, pacsi, gyere ide stb... szóval az alapokat. DE, ha nincs hozzá kedve, nem fogja csinálni. Ha valamit megtiltasz neki, csak azért is csinálja, ha én leszidom lefekszik kiterül és nagy szemekkel bámul rám vagy megsértődve elvonul. Nem tudok haragudni rá sokáig. Ehhez a kutyafajtához nagyon sok humor érzék kell. Az idegenekkel távolságot megtartja, de amint megbizonyosodik róla, hogy nem veszélyes, onnantól barátkozik, pacsit ad stb. Más kutyákkal is kijön, agressziónak nyoma sincs. Ahogy haza érek a munkából, a kapuba vár már minket és nagyon nagy az öröm.
Nagyon makacs tényleg és nem egyszerű vele, de én sokkal rosszabbra számítottam. Én nem bántam meg, hogy ezt a fajtát választottam. Persze minden kutya más, más a személyisége, temperamentuma és még sorolhatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!