Mit lehet csinálni egy ilyen kutyával?
Tesómmal hazament anyuékhoz egy kutya keverék, pár éves.
Pár napig nem volt vele semmi. Aztán elkezdett tojást enni majd leölni a tyúkokat,kacsákat. Még lett kötve de elszabadul és öl. Kap enni rendesen. De nem is eszi meg a tyúkokat csak leöli. Átmászik mindenen. Nem olyan nagy kutya de átmegy mindenen. Kerítés, bemegy az ólakba minden. Van, hogy elmegy pár napra akkor kitudja hol öl. Anyáék nem akarják, hogy egyszer valaki odaállítson, hogy fizessenek. Mit csináljanak? Altatás? Sintér?
Az az érzésem, hogy egyáltalán nem akarsz esélyt adni annak a szerencsétlen kutyának. Semmi ötleted nincs a halálán kívül, a mi ötleteinkre meg mindig találsz kifogást..
De akkor mégis mit szeretnél?!
Basszus, miből tart kérni róla egy képet (ha te nem vagy ott), írni mellé egy szöveget és feltölteni? Akár ingyen kutyás csoportba is, ha máshogy nem megy.
Én talált cicával csináltam ezt, semeddig nem tart. Amúgy az a macska is borzasztó rossz, akit találtunk, nem is hazudtam róla hirdetésben, mégis lett normális gazdája. (Igaz én vettem a fáradtságot és az állatorvosi dolgait is elintéztem a gazdi kérésére, hogy mire jönni tud érte már minden meglegyen. Biztos akartam lenni, hogy jó helyre kerül, ezért 3 hónapig nálunk volt, mert nem találtunk neki értelmes gazdit. Pedig mennyivel könnyebb lett volna rátukmálni valakire, akinek egérfogó kell vagy elaltatni, miután leszaggatta a függönyt, leborigatta a növényeket, összecsikarta az ajtókat, stb. Olyan is volt, hogy miatta nem tudtunk normális ebédet enni, mert bezabálta az összes húst, amit hozzá vettünk, de eszembe nem jutott megszabadulni tőle, csak mert ilyen kis szutyok.)
Mert ha most felrakom a netre akkor várjunk hónapokat hátha kell valakinek, addig rettegjenek minden este mikor szabadul el. Mikor szökik el és csinál több tízezres kárt?
Nekem olyan megoldás kell ami most van. Nem hetek vagy hónapok múlva. Ha a menhely nem segít akkor a gyepi.
Amúgy, ha felteszed netre akkor legalább van esély rá, hogy elviszi valaki, de ha meg sem próbálod akkor biztos nincs. Lehet nektek nem kéne hónapokat várni, mint nekünk, hanem már a héten kéne valakinek, de ahhoz előbb meg kell próbálni.
Ha ti nem tudjátok tovább gondját viselni és sem menhely, sem állatvédők nem segítenek, akkor keress egy állatbarát embert a környéken és kérj tőle segítséget. Ha másban nem akkor abban, hogy nála legyen a kutya, amég valaki jelentkezik érte. Vagy kisállatboltokban érdeklődj, hátha ott tudnak segíteni. Azoknak is van már facebook oldala, nálunk gyakran tesznek fel gazdikereső állatokat és a boltban is van kint róluk plakát. Én még a boltokban, postán is érdeklődtem, mert ott mindenki megfordul, hátha tudnak valakit, aki pont kutyát akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!