Mennyibe kerül egy Border Collie tenyésztőtől vásárolva?
Ha nem munkára szeretnéd a goldit, hanem csak hobby kutyának akkor közel sincs 280ezer Ft. 100-150ezer között kapsz tenyésztőtől hobby célra kiskutyát.
A borderek drágábbak mint a goldenek. De ott is igaz, hogy a hobby kutya olcsóbb mint a munkára tenyésztett.
Vegyetek vizslát, elvileg olcsóbbak és hasonló lelkületűek.
De én azért meggondolnám, mennyire számít ez a pénz. Mittudomén százezer forintról beszélünk, értem én, hogy valahol csak szab az ember egy határt, hogy mennyit szán a kutyára, de összességében a fenntartási költségekhez képest ez még mindig nem egy jelentős összeg.
Menhely.
A border sem lesz olcsóbb. Sajnos teljesen mindegy, hogy hobby, tenyész vagy kiállítási kutyát szeretnél. Vállalnád-e szerződésben az ivartalanítást vagy sem. Minden kutyát egy árban adnak a tenyésztők, kivéve ha valami szembetűnő hibája van a kicsinek, akkor kifoghatsz egy olcsóbb példányt. Még arra sem vállalnak garanciát, hogy átmegy a tenyészszemlén. Egyedül a szürt genetikai betegségekra vállalnak garanciát, aztán csókolom. Ha véletlenül csirke allergiás lesz így jártál. Persze akadnak normális tenyésztők is, de ott mégdrágább a kutya és 1 évet meghaladó a várólista. Jellemzően tenyésztésre, versenyre veszik tőllük a kutyákat éppen a még magasabb ár és hosszú várólista miatt.
Vagy valamilyen magyar fajta, őket 100ezer alatt/körül megkapod törzskönyvvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!