A www.ebtelep.hu -n nem az illatos úti kutyák vannak?
Olvastam több helyen a tiltakozást, hogy nem lehet fényképezni a kutyákat az Illatos úton. Aztán megtaláltam az új oldalt: www.ebtelep.hu.
Ezen fent vannak az Illatos úti kutyák, ugyanúgy, mint előtte. Most akkor mi a helyzet? Nem ezt az új oldalt kellene népszerűsíteni tiltakozás helyett? Most akkor pontosan miért tiltakozunk?... (Mert fényképek és honlap az van). Bocsánat előre is, ha nem tudok valamiről, amiről kellene, azért is teszem fel a kérdést.

Szerintem, ha befognak egy szerencsétlen, vagy szerencsés (!) kutyát az lenne a telep dolga, hogy megnézzesse orvosilag, nyilvántartsa (csippezze), majd nem jó szó, értékesítse. Nem pedig egyéb nem illő dolog. Végszükség esetén altatás.
Ha lefényképezik akkor legalább annyit mondjon a fényképezőnek, hogy jelenleg a kutya gazdáját keresik, vagy még nem kiadható mert.... Ha pedig van kiadható, örökbe fogadható kutyus akkor azt bátran tegyék ki fényképezés céljára. Hátha lesz gazdája. Örülni kellene annak, hogy valaki keres, érdeklődik az ebek után.
De szerintem, és ez saját vélemény lehet, hogy nem szeretnék ha a környezetről kép készülne? Bár nem láttam a telepet. A kép pedig azt mutat amit mutatni lehet. (Nem lehúzom a telepet ezzel az utolsó mondatokkal!)

Akiket eltiltottak a fényképezéstől, évek óta csinálják a Netboardon a telepről heti kétszer a fotókat. Sokan azóta nagyon is képben vannak a kutyákkal, nagyon értenek ahhoz, hogyha valaki keres egy elveszettet, gyorsan felismerje ha bent van. Meg van az ismeretségük a különböző civil egyesületekkel, akik olyan kutyákat hoznak ki a telepről, akiknek semmi esélye onnan gazdához kerülni.
Végül is abból semmi gond nem lenne, ha két helyen lennének a kutyák megtalálhatóak. De letiltani egy jól működő dolgot igen rossz dolog.

Az illatosut.hu oldalt olyan állatvédők hozták létre és üzemeltetik, akiknek gyakorlatilag köszönhető, hogy az a hely ma már nem az a halálgyár, ami volt. Hogy azoknak a kutyáknak, aki oda bekerülnek ma már van reménye arra, hogy nem csak az a 14 nap még az élet, ami a kötelező megőrzési idő. És azt sem egymásra hányt ketrecekben, saját trágyájukban, betegen, kínlódva kell tölteni. Ingyen és bérmentve ráadásul, nem a te és az én adóforintjaimból, mint az ebtelep.hu-t. Úgy, hogy a kutyák mellett található adatok pontosak, ellentétben az ebtelep.hu oldallal. Sokszor volt rá példa, hogy a frissen bekerült kutyát felismerték, mert számon tartották az eltűnéseket, így a gazdit azonnal értesíteni tudták és az már másnap otthon aludhatott. Ezeknek az embereknek köszönhető, hogy nem csak a cuki kiskutyák, de az esélytelen fekete, öreg, beteg, senkinek nem kellő kutyák is kaphatnak egy esélyt. Ezek az emberek fognak össze, mikor az Illatos út megtelik és altatás veszélyes helyzet van. Merthogy ugye az Illatos út NEM MENHELY, HANEM SINTÉRTELEP. Amire nem lehet kitenni a megtelt táblát. Kötelező bevenni minden kutyát, ha nincs hely, a bent lévők közül altatnak el valakit. És ezeknek az embereknek a munkáját akarják most ellehetetleníteni azzal, hogy megtiltják számukra a fényképezést.
A kifogásolt utasítást meghozó Szabó Mihály lapunkkal közölte: a tila-lommal az volt a céljuk, hogy a pár hete elindult saját honlapjukon, az Ebtelep.hu-n pontos és naprakész információk legyenek. Ne fordulhasson elő, hogy valaki olyan kutyáért megy a telepre, amelyiket már napokkal
korábban elvittek.
Az FKF igazgatója hozzátette: a honlapra kikerülő adatokat bárki szabadon felhasználhatja, mindenkinek az az érdeke, hogy minél több kutyának legyen gazdája. – Kész
vagyok a kompromisszumra, és akár vissza is vonom a fotózási tilalmat, ha biztosítékot kapok a civilektől, hogy naprakészen tartják az adatokat – mondta az igazgató, aki mára egyeztetést kezdeményezett a civilekkel.
Kozma Tamás, az Illatos úti telep vezetője közölte: tavaly 2500 kutyát juttattak gazdához, közülük 600 állat a civileknek köszönhetően talált otthonra, ezért köszönet illeti őket. A telepen 94 férőhely van, ám olykor 130-140 az ebek száma, hogy ne kerüljön sor altatásra. Helyhiány miatt – mondta Kozma Tamás – tavaly legfeljebb 30 ebet altattak el, a többi állatot betegség vagy öregség miatt viszik altatásra a gazdák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!