8 honapos nagytestu kutyanak mennyi seta kell egy napra?
Kerti kutya.
Egy hosszu seta vagy tobb rovid?
Pontosan milyen fajta?
Én német juhász gazdi vagyok, napi egy hosszú 1,5-2 órás van, plusz szellemi fárasztás, elvan vele, reggel puskával se lehetne kikergetni, nehezebben kel, mint én. De ez a kutya egyéni igényeitől is függ, elképzelhető, hogy a tiéd igényli a többet.
Az enyém ugyan nem nagy kutya, de nagyrészt kinti.
Én naponta egyszer viszem sétálni. Este kb. egy óra/8km gyors gyaloglás+ más kutyákkal bandázás.
Ha van idő, akkor reggel játszunk a kertben. Hétvégén hosszabb séták vannak, vagy túrázunk.
Mivel én a munkám mellett nem tudok a kutyámra több időt szánni, ezért lett kinti-benti. A séta után bejöhet és így a családdal töltheti az estét. Ez nagyon jó a kapcsolatunk szempontjából.
Szerintem érdemes a kutyának kialakítani egy kis helyet a lakásban, akonnan rátom lát, így nem érzi magát "kizárva a falkából"
Koszi a valaszokat.
Azert kerdeztem mert eddig nem volt rendszeresen setaltatva, mert nem volt ra ido, de mivel kertben van igy nincs is bezarva (marmint ha akarja akkor tud szaladgalni, hatszani stb)
Fokozatosan szeretnem a tobbre raszoktatni.
Kb hany km ami neki is jo maxnak?
Bullmasztiff
Azzal nincs baj. Jar kutyasuli/oviba, kocsi zajaval sincs gond.
Ugy ertettem h nem volt esdig annyira setaltatva hogy nem rendszeresen. Van amikor csak a boltig mentunk el mert onnan kellett valami van mikor egy nagyobb tavot mentunk.
Most szeretnem elkezdeni napi rendszeresseggel a setat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!