Hasmenése van a kutyámnak, durva vizes, mitől lehet?
A kutyám oltva, féregtelenítve van, kinti kutya Szibériai Husky. Mivel kinti kutyáról van szó eddig nem vettem észre a lágy székletet, mert hatalmas területen tud mászkálni, de tegnap is és ma is elcsíptem, hogy eszméletlen hasmenése van. Párom azt mondta, hogy már korábban is tapasztalta és akkor tápot váltott, utána nem vette észre (dolgozik, stb). Az orvos nem ér rá kijönni, a másik szerint túlreagálom és csak étrendet kell változtatni, adjak neki főtt krumplit.. kösz! Sajnos csodálatos falun lakunk, ahol tehénen és lovon kívül más nem számít állatnak..
Én külföldön dolgozom és már csak hétvégén vagyok itthon vele, szóval szeretném ez idő alatt rendbe hozni a pociját, főtt rizst fogok neki adni, mert elméletben az nagyon jó és most elhagyjuk a tápot, de szeretnék neki valami vitamint vagy ilyesmit venni ami a gyomrának jó, tudnátok nekem ilyeneket ajánlani? Persze ha van ötletetek mi a fenétől mehet a hasa szívesen fogadom.
Még egy fontos kérdés szén tabletta adható kutyának? Tudom, hogy embereknek szánt gyógyszert tilos, de ez aktív szén, szerintem állatoknak sem káros, de azért jobban örülnék ha valaki tapasztalatból írna, elfelejtettem megkérdezni a dokit de már fel sem merem hívni...
Egy napig csak vizet kapjon, koplaljon, másnaptól főtt csirke teljesen szét főzött rizzsel. Szerintem szenet is kaphat, de ezek inkább beválnak kutyánál:
Illetve még a natúr élőflórás joghurt is nagyon jó a bélflórára, napi egy doboz mehet.
Viszont, ha napokon belül nem múlik a hasmenés, meg kell mutatni orvosnak, mivel sok komoly betegség tünete is lehet. S figyeljetek rá, igyon elég vizet, mert könnyen ki is száradhat a vizes hasmenéstől! Jobbulást kívánok neki!
Van kutyáknak probiotikum (én a Probichol H-t adtam), illetve gyógytáp, ami ilyen esetekben adható.Ha ezzel sem oldódik meg, dokihoz kell vinni, oda, ahol csinálnak székletvizsgálatot, hátha a bélflórája billent ki az egyensúlyból.
Amúgy érdemes lenne megnézni nem zabál-e fel valamit a kertben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!