Kiskutya egyedül?
Sziasztok.
Van egy lassan 4 hónapos vizsla kiskutyánk.
Az egyetlen nehézséget az okozza, hogy egyáltalán nem tudjuk egyedül hagyni. Ezt úgy értem, hogy egy másik szobába sem lehet nélküle átmenni vagy az udvaron kint hagyni egy picit amikor jó idő van amíg nekem olyan dolgom van aminél egy kicsit láb alatt lenne :) pl. Felmosás.
kapar, nyüszít nem is eszik ha mi nem állunk ott mellette mert azt fogyeli hol vagyunk
tudom hogy még nagyon pici és ragaszkodó, de akinek lenne ötlete kérem írja meg :)
Ez azért van, mert hagytátok ezt a helyzetet kialakulni. Egy szobába nem zárnám be, de a kertbe kizárnám a játékaival, amíg el kell intézni a dolgokat (pl. a felmosást). Ennyitől nem kéne, hogy problémája legyen alap esetben. Amikor kapar, nyüszít, na gondolom akkor engeditek is be, erősítve benne a tudatot, hogy ha ezt csinálja minden úgy alakul, ahogy ő szeretné. Próbáld meg kizárni bizonyos időkre (kezd mondjuk pl. 5 perccel), fontos lenne, hogy akkor menj ki hozzá/engedd be, ha már lenyugodott picit, de ha semmiképpen sem nyugszik, akkor is növelném az időt, megfogja látni, visszamész hozzá. Ezt 8-9 hetes korban el kellett volna már kezdeni. Nem vagyok szakember, csak a tapasztalatom írom le. Nekem a fokozatossággal vált be, kérdezz meg persze egy hozzá értőt!
Az evéssel azt tenném, hogy (gondolom 2-3x eszik még egy nap), elétenni, ha x ideig nem eszi meg, elvenni, legközelebbi etetésnél odaadni, és így tovább. Nem fog éhen halni, ha éhes lesz enni fog ha ott vagytok, ha nem. De ez csak véleményem, mindenképp szakembert tanácsolok, mert 4 hónaposnál már lehet más a helyzet, lehet más a problémája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!