Tényleg létezik nyomkövetős chip kutyákba?
Egy távoli ismerősünk mesélte, hogy az ő kutyájukba olyan chipet ültettek, aminek a pontos földrajzi koordinátáit bármikor be lehet mérni. Tehát, ha elszökik vagy ellopják a kutyát, a gazdi csak bemegy a chipszámmal a rendelőbe és a neten meg tudják nézni, hogy éppen hol van a kutya.
Hallottatok már ilyenről?
Éppen keressük a meglógott kutyánkat és bizony ma is felzaklatott, hogy kérdésemre azt válaszolták egy rendelőben, hogy csak kérésre ellenőrzik a chipet (pedig ingyenes és kb. fél percig tart!) egy kutyában. Tehát, ha az én kutyámat bárki beviszi, mint a sajátját, b.hatom a chipünket, mert a büdös életben senki nem fogja ellenőrizni a rendszerben és én soha nem kapom vissza a kedvencemet.
Ha van ilyen "nyomkövetős" chip, biztosan sokan rakatnának a kutyájukba. Ha van, és még valaha visszakapom a cimborámat, én is berakatom neki!
Szóval, a kérdésem: van ilyen? Hallottatok már róla?
Üzleti partnerek voltunk egy pár évig, most összefutottunk és szóba került a kutyánk. Erre dicsekedett el vele, hogy neki mindkét kutyájában ilyen, nyomkövetős chip van. Én meg csak tátottam a számat és igen hülyén éreztem magam, mert még soha nem hallottam ilyenről. De akkor nagy valószínűséggel ő is "sima" csipet kapott csak félreértette a nyilvántartás lényegét.
Köszi, megnyugtattatok, hogy nem tudtam volna modernebb megoldást biztosítani a kutyámnak. De még mindig habzik a szám, hogy nem olvassák le a chipeket, csak ha kéred. Ha valaki befogadta és úgy döntött, hogy megtartja, hülye lenne megkérni a dokit, hogy ugyan nézzék már meg, kié volt!
Tuti, hogy az illetőnek fogalma sincs, mi fán terem a kutyachip. De legközelebb kérd meg, hogy mutassa meg a nyomkövetőt hozzá, mert ugye anélkül nem sokat ér. :)))
Tényleg szomorú, hogy nem minden orvosnak az az első, hogy az újonnan hozzá kerülő kutyában leolvassa.
De már semmin nem csodálkozom, olyat is hallottam, hogy a lopott kutyából állatorvos szedte ki a chipet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!