Milyen kutyát válasszak?
Van egy Hannoveri vérebünk,vagyis a férjemnek,mert vadászik.
Szeretnék "magamnak is egy kutyát,ami jó örző-védőnek,de szereti a gyerekeket is.Valamint szeretném tanítani is. Tehát nem csak lenne,hanem foglalkoznék is vele.Nagy az udvar,illetve lenne lehetősége mozogni is.Persze feltétlenül ne kelljen neki napi több óra mozgás külön.
Szerintetek?

Az általad írt kritériumoknak leginkább a németjuhász fele meg! De némely keverék kutyus is megteszi:D
UI: tapasztalat!

border collie :) ha kertes házban laknék tuti vennék magamnak egyet, így én azt ajánlanám. egyrészt a border collie a legokosabb kutya. plusz:
Értelmes, tanulékony, aktív, ragaszkodó, érzékeny és játékos. Nagyon aktív ha a játékról van szó.

ja és még egy link :D előző voltam

A border collienak nagyon nem elég a kert, és nem is őrző-védő típusú eb.
Az ÖV-t úgy érted, hogy őrizze a házat, vagy komolyan ÖV-zni szeretnél vele? Mert a kettő nem mindegy.
A célodnak egy menhelyi kutya teljesen megfelel, a gondozók tudnak kutyát ajánlani az igényeidre.

németjuhász,belga juhász,dobermann sztem!!!
de ugyis te fogod eldönteni,

Németjuhász. Nekem is az van. Játékos, szereti a gyerekeket. Idegent nem enged be, ha nem vagyunk otthon.
Viheted a gyereked is amikor a kutyávl foglalkozol. Én is vittem őket 2-3 évesen és nagyon élvezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!