Kuvasz kölyök ill. felnőtt kutya etetése?
Sziasztok! :)
Én vagyok, aki néhany napja feltettem az Eukanuba vagy Josera kérdést, de még annyi kérdésem van, hogy jobbnak láttam egy teljesen új kérdést kiírni.
Tehát a kérdéseim:
Jelenleg 9 hetes kuvasz kölyket:
Napi 3x etetem, majd fél éves korától 2x fogom.
Van lehetőségem "házi kosztot"(és itt most nem az 5 napos levesre gondolok, ami nem fogyott el és már fura ize van...) is adni, pl. főt hús, rizs, stb.
Arra gondoltam, hogy:
* a reggeli etetésnél táp savanyú tejjel (16 hetes koráig, azután csak táp).
* délben "házi koszt"(főt hús, rizs, zöldség, gyümölcs, stb.)
* 20-21 óra körül meg csak táp.
Jelenlegi táp Hill's köjök táp, de 3-4 nap múlva Eukanuba kölyök tápot fog kapni.
Táp savanyú tejjel: nagyon szereti, de jó is neki a savanyú tej ? Az édesről tudom, hogy nem...
Az jó, hogy nem csak tápot eszik ? Nem akarom csak táppal "tömni". De a táppal egyszerre nem adok más kaját, mert másképpen emésztődnek.
Valamilyen tápkieget. vagy vitamint ajánlott adni ? Gyógynövényt ?
Illetve egy éves kora után arra gondoltam, hogy:
Naponta 2x kapna ételt:
- 06:00: "házi koszt".
- 18:00: táp.
Minden héten egyszer valamelyik nap CSAK nyers csontot, húst és belsőségeket kapna.
Minden hónapban egyszer tartanék egy böjt napot. Állítólag nagyon jót tesz a kutyák emésztő rendszerének, ami arra vezethető vissza, hogy farkas őseiknél gyakran előfordult, hogy akár napokig nem ejtettek prédát és ehhez alkalmazkodott a gyomruk...
Fokhagyma? A hagymáról tudom, hogy mérgező... A fokhagymát meg van aki ajánlja masok meg szintén ártalmasnak tartsák...
Állítólag a kuvasz nem egy válógatos fajta, de azért mégsem egy kismalac, ezért a lehetőségeimhez mérten a lehető legjobban akarom etetni. :)
Összefoglalva, ti milyen házi ételeket ajánlotok kölyök, illetve felnőtt kutyának 2x ill. 3x napi etetésnél, ahol az egyik etetés Eukanuba(közép?/prémium?) kategóriás táp ?
Én is azt mondom, akkor már inkább BARF-ozz!
A böjtöt én feleslegesnek tartom.
Ennek a menünek így nem sok értele van. Teljesen felesleges ennyi félét össze vissza adni a kutyának. Így csak azt kockáztatod,hogy nem kap meg minden tápanyagot,a megfelelő mennyiségben. A rizs és a tej meg teljesen felesleges. Így legfeljebb válogatós lesz a kutya.
Vagy nézz ki egy jó minőségű tápot,és etess azzal,vagy pedig nézz utána a barfnak,és kapja a szerint az élelmet. Kölyök korban,különösen egy ilyen nagy testű fajtánál én nem vállalnám a kockázatot.
A felnőttkori két etetés az érxemes,kiseb az esélye a gyomorcsvarodásnak.
Megkérdezhetem,hogy melyik kennelből van a kutyus? A tenyésztő nem adott tanácsokat az etetéssel kapcsolatban?
Köszönöm szépen a válaszokat! Zöld pacsi mindenkinek! ;)
Megértettem! :)
Egyelőre akkor még marad a táp és addig jól utána olvasok BARF-nak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!