Az OFT ennyire rossz engedelmesség terén?
Sok videót láttam/néztem róluk és szinte az összesnél azt látom hogy parancsra nem eresztenek rendesen, láb mellett nem tudnak rendesen haladni, csibészeltetésnél póráz nélkül nem merik őket ráengedni a csibészre mert utána parancsra sem engedi el. Ennyire rosszak lennének ebben a sportban? Pedig mindenhol azt írják hogy bár nincsenek egy szinten egy malinoissal vagy német juhásszal, de elég jók ebben a sportágban. Olyat pedig egyenesen sehol nem találtam ahol is a falakat kerülgetve keresi a csibészt, megtalálva pedig jelez (sajna nem jöttem még rá hogy ezt hogyan is nevezik eredetileg, nem találtam még normális leírást de lentebb ott egy videó)
Szerintetek el lehet érni ezzel a fajtával ezt a szintet: https://www.youtube.com/watch?v=rg4amul8Y6A
Ennyire vagy legalább is hasonló szinten engedelmes tud lenni egy OFT? Eddig csak a csibészre rárontó, őrjöngő szinte kezelhetetlen kutyákat láttam.
a legjobb amit találtam az ez: https://www.youtube.com/watch?v=dgnWKrBl4OQ
viszont itt is úgy tűnik hogy nem teljesíti rendesen a feladatát.
Nagyon tetszik a fajta viszont az hogy nem találok eredményes kutyákat elbizonytalanít. Jobban járnék egy német juhásszal?
Amiket láttál, azok nem megfelelően voltak kiképezve. Vagyis még a tanulás időszakában voltak. Nálunk is van OFT, és szépen halad már. A "fal kerülés" pedig a palánk kerülése, majd a megtalált segédet az utolsó palánknál felugatják.
Ezt pl már a mi OFT-nk már tudja. Mostanában tanulja az eresztest. Az is működik nála jelenleg.
Felesleges összehasonlítani akár egy német juhásszal is.
Eredetileg nem IPO-ra találták ki a fajtát. De tanítható jó segéddel, jó gazdával.
Kevés a tenyésztő. Valaki szeretett volna oft-t.Utána nézett, melyik tenyésztő párosításából lehet számítani munkára, ipo sportra is képezhető kölyökre. Nem tudom, neked mi az olcsó, de a kölyök ára ott volt a 200 ezernél.
Eb alig üti meg a standard méret alsó határát. Sok-sok munkával egy 1-es vizsgáig el lehet vinni majd a kutyát. Talán még kisebb versenyeken, ha jó napja lesz, értékelhető lesz a munkája.
Sokkal több munkával, remek segéddel lehet elérni olyan szintet, mint akár másmilyen munkakutya fajtákkal. Viszont ez igaz a schnauzerre is, amiből megalkották az OFT-t.
pedig a másik kérdésemnél még mindenki dicsérte és ajánlotta, azért tetszett meg, de egy ekkora kutyát lehet hogy mégsem vállalok be ilyen képességekkel, nem érné meg annyira. Pedig nagyon tetszettek :/
ui: ár alatt én is a 200-250 ezer ft-ra gondoltam.
Mindenképpen oft csoportokban nézz körül. Mi gazdik sokszor tartunk extra napokat és ott végigdolgozza minden oft szépen.
Érdekes, eddig csak jól dolgozó kutyákat láttam.
Ezt olvastad?
A fajták kereszteződése miatt nem az a tipikus kutyaiskolás öv munkára tökéletes fajta.
Öv fajta, de nem az IPO az, amiben kiteljesedhet.
Te pedig úgy látom, Az IPO 3-ast veszed célnak. Oda még a szokásos munkakutyák közül sem tud eljutni mindegyik.
A második videón 1-es szinten dolgozik a kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!