Most akkor mikor is kellene üdvözölni a kutyát ebben a helyzetben?
Számít ez?
Yorki-tacskó keverék.
Az 5 perces szabálynak csak a neve 5 perces. Ha a kutya 20 percet bulizik miután hazaérsz akkor 25 perces szabály lesz. A helyes viselkedést kell megerősíteni, tehát miután megnyugodott a kutya akkor kell behívni és játszani vele stb.
Egyébként szerintem nálad sem működik jól. Egy egészséges kutya-gazda párosnál a kutyának kell örülnie ha hazaér a gazdi, a "főnök". Ott gondok vannak ha már ki sem jön eléd. Gyakorlatilag Te kezdeményezel a kutyánál. Ez baj.
5-ös, az 5 perces szabálynak pont az a lényege, hogy leszoktassa a kutyát az indulás előtti és a megérkezést követő agybajról. A kutya teljesen jól viselkedik, és nekem kell kezdeményeznem. A lényeg ott van, hogy akkor kezdeményezek mikor ÉN akarok, és nem akkor mikor ő kiharcolja.
Páromnál ami zavar az inkább az, hogy hónapok óta ez megy, és semmit sem javul. Nálam 3 hét volt.
"miután megnyugodott a kutya akkor kell behívni és játszani vele stb."
Egyébként ezzel a mondattal ütötted a következőt. Ha behívom is én kezdeményezek, nem? :D
Nem, nem az a lényege, hogy teljesen leszoktassa a kutyát arról, hogy érdekelje a gazdája. Ez dominanciagyakorlat. A lényege, hogy alkalmat ad arra, hogy megmutasd a kutyádnál, hogy te hordod a gatyát. Nálatok a kutya hordja a gatyát.
Nem baj, hogy nem szedi szét a lakást mikor hazaérsz, de baj az, hogy meg se moccan. Láttad te már farkasékat mi történik mikor a falkavezér hazaér? A többiek odamennek és minimum megszaglásszák, hogy csekkolják, hogy merre járt, mit csinált. Ha nem érdeklődik irántad az baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!