Hol van Budán vagy környékén olyan kutyakozmetikus, ahol NAGYON nagy pszichológiai tapintattal fürdetik meg a kutyákat?
Szerintem ha idegenhez viszed, az nem lesz jobb. Neked kellene próbálnod fürdetni. Az én kutyusom nem menhelyi, kiskorától nálunk van, de a kezdetektől fogva nem szerette a vizet. Van néhány praktika hogy hogyan lehet megszokattatni velük, de nálunk nem használt semmi. Inkább csak kibírja valahogy. Ilyen tipp lehet mondjuk az, hogy nem a tusoló fejével engeded rá a vizet, hanem megengeded a kádat vízzel és abba teszed bele a kutyusodat és utána vmi tálkával öblíted. Közben adj neki jutalomfalatot és bíztasd, hogy milyen ügyes. Játékot is adhatsz neki, de az enyém ügyet sem vetett rá.
Egyébként tesómnak menhelyről hozott tacskója van, őt csak beletesszük a kádba és türelmesen végigvárja.
Szerintem ez fajta függő is, hogy melyik kutya mennyire szereti a vizet. Ha nem szereti, akkor szerintem nem is fogja már, de nem megszerettetni kell vele, hanem meg kell neki valahogy tanítani, hogy kibírja azt néhány percet.
Esetleg Balatonba vagy ilyen helyekre ha elvinnéd, ahol szabad kutyát is beengedni a vízbe, talán bemerészkedne, ha te is ott vagy illetve a játékai, meg esetleg más kutyák :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!