Hogy kezeljem ezt a helyzetet? A szüleim szerint el kellett volna altatni.
ilyenkor maradj csendben vagy nyugodt hangnemben közöld velük, hogy te szereted ezt a kutyát és felelőséget vállaltál érte annó, most pedig emberi kötelezetségednek érzed, hogy amig küzdeni akar, te segiteni fogod.
semmi képpen nem érdemes ilyenkor vitába szállni velük, azzal csak adod alájuk a lovat. ha csöndben meghallgatod őket és nem szóllsz vissza, akkor tiéd a győzelem.
Dícséretes, amit az állatért teszel, de tényleg.
A szüleid csak óvni akarnak, attól hogy reménykedj, mert akkor kisebb lesz a fájdalom. Valahol meg kell érteni őket.
Amúgy milyen kutyus?
Kérdezd meg a szüleid hogyha nekik lesz gerincproblémájuk akkor elaltathatod-e őket..
A kutya neked gondolom családtag, és ha egy családtagnak van esélye a felépülésre akkor hagyni meghalni a lehető leg szemetebb dolog amit tehetnek.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Igazatok van, ők tényleg nem értik azt, hogy az állat is családtag. Nekik sajnos "csak egy kutya", aki oké aranyos, szeretjük, sajnáljuk, de nehogy valami áldozatot hozzunk érte, mert azt már nem éri meg egy kutyáért. Már miért ne érné meg? Nekem ő mindent megér, autót vehetek később is, költözni koltozhetek később is, de neki ez az egy esélye van.
Nyilván ha fajdalmai lennének, csak vonszolná magát, szenvedne, esélye sem lenne a javulasra akkor máshogy állnék hozzá, de így nem kérdés, hogy kitartok mellette. Annyira jól érzi magát, nincs elkeseredve, tele van akarattal és motivacioval, ha elesik feláll és újra és újra, nem adja fel. Próbál lépni,ha nem sikerül akkor újra. Látom rajta, hogy mennyire örül, amikor ügyes és büszke vagyok rá. Nagyon jól alkalmazkodik a helyzetehez. Neha kicsit megy a hiszti, ha nem csinálhatja azt amit akar, de utána megérti. Tisztán látom a helyzetet, tisztában vagyok vele, hogy sose lesz már tökéletes, abban valóban remenykedek, hogy olyan életet fog tudni élni, amiben észre sem veszi, hogy bármi is történt vele, de mivel erre van esély így szerintem ez nem baj, hogy nem adom fel. Főleg most, hogy látom, napról napra mennyit fejlődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!