Van egy 2 hónapos kiskutyám. Anya adott neki egy nagy csontot, hogy rágja, volt rajta egy kis hús is. A kutya elvolt a csonttal, én amikor eszik nem zavarom. Erre anya odament és elkezdte evés közben simogatni, a kutya meg csak morgott, mire anya felemelte a "tarkójánál" fogva és elvette tőle a csontot, aztán a fenekére csapott, hogy buta. Szerintem így csak rosszabb, mert nem fog megbízni bennünk a kutya, de anya vitatkozik velem, hogy ha nem lesz megnevelve, bárkit megtámad majd, még engem is. Most akkor kinek van igaza?
na igen valahogy arra szeretném szoktatni, hogy tudja, hogy azt eheti meg, amit én adok neki
2010. jún. 4. 22:46
12/20 A kérdező kommentje:
de szerintem akkor is rossz módszert választott anya, mert csak akkor csinálja a kutyával ezt, ha éppen kedve tartja, így a kutya nem érti, mi van ilyenkor
2010. jún. 4. 22:47
13/20 anonim válasza:
szia!
a gondolat jó a megoldás rossz.
Igaza van anyukádnak, hogy le akarja szoktatni arról a kutyát hogy evés közben ne morogjon, de nem így kell csinálni.
Itt ez a videó kedvenc sorozatom a Póráz két végén egyik epizódja. A benne szereplő kutyus is nagyon védi a kajáját és megmutatják benne, hogy hogy kell ezt kezelni:
Anyukádnak van igaza. Szerintem a megoldás sem rossz. Mindegyik kutyám amikor hozzám került és először hozzányúltam a kajához, morgott. Akkor rászóltam és elvettem a kaját egy pillanatra, majd megint elé tettem és hozzányúltam többször. Soha többet nem morogtak. A legzaftosabb ételt is elvehetem előlük. És nem haltak bele a dologba. A kutyának mindig tudni kell hogy a gazda bármikor elveheti az ételét. Ismerek olyan kutyát aki majdnem megtámadott mert elmentem előtte a dolgom után (még csak nem is hozzá) amikor evett.
2010. jún. 4. 23:07
16/20 anonim válasza:
Részben anyukádnak volt igaza, de nem kellett volna felemelni-e a tarkójánál fogva a kutyust és a fenekére csapni. De az egy alap dolog, hogy a kutya megengedje, hogy elvegyék az ételét. Ha megengedi, hogy elvegyétek vagy megsimogassátok evés közbe és jól viselkedik akkor jutalmazzátok meg. Aztán vissza lehet adni neki a kajáját,hogy had egyen békében. :p
2010. jún. 4. 23:25
17/20 A kérdező kommentje:
amúgy sem hiszem, hogy rá kéne ütni bármikor is egy kutyára, max meglegyinteni kicsit ha már muszály
2010. jún. 4. 23:37
18/20 anonim válasza:
én ezt úgy csináltam, amikor a kutyám kicsi volt, hogy fogtam a csontot, és úgy kellett ennie, hogy én fogtam a csont egyik végét, ő rágcsálhatta a másikat. Közben nem cseszegettem, csak simogattam, és hagytam, hogy egyen. Utána már el is vehettem tőle az ételt később. De ez a kézből etetés, rágcsálás segített legyőzni az étel féltését nála.
2010. jún. 4. 23:52
19/20 Akiteki válasza:
Legyezgetni sincs értelme, ugyanúgy nem érti, mint az ütést. A tarkójánál felemelés jó módszer. A fenékrecsapáson kívül, (ami egy kutyánál totál értelmetlen)mindent jól csinált.
2010. jún. 4. 23:54
20/20 anonim válasza:
A magyarázat jó, a megoldás rossz.
Még csak két hónapos, nem kell ilyen drasztikus kezelést alkalmazni. Kölyök, azt csinálta, amit az ösztöne diktált.
Egy 2 hónapos kiskutyánál bőven elég, ha oda ülsz a tányérja mellé, miközben eszik, közben simogatod, beszélsz hozzá. Kb. 1 hét alatt rájön, hogy az ember nem jelent veszélyt a kajájára.
Ha evés közben elveszik tőle a kaját, ha megütik közben, akkor csak még erősebb védekező viselkedés fog kialakulni benne, hiszen az evéshez csupa negatív élmény társul.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!