A kan kutyák mennyi idős kortól pisilnek úgy, hogy lábat fel emelve és nem guggolva?
Csak tapasztalatot tudok megosztani, hátha segít :)
Az én kutyám 5 hónaposan lett ivartalanítva, ő nem emeli a lábát pisiléskor (de nem is úgy pisil, mint egy szuka)
A barátnőmé 7 hónaposan lett megműtve, az övé emeli a lábát pisiléskor (már a műtét előtt is emelte)
Gondolom akkor olyan 6 hónapos koruk körül.
Szerintem ez tanult viselkedés és nem függ össze ivaréréssel. Elmondom miért. Volt egy fiú kutyám régen, az anyja nevelgette, hím kutyát soha nem látott. Felnőtt korában is guggolva pisilt. (nem volt ivartalanítva)
A mostani kutyám, apa-anya együtt voltak születésétől fogva. 10 hetesen került hozzánk, már emelgette a lábát.
A nőstény (ivartalanított), aki szintén velem van. Mindig guggolva pisilt, majd amikor 8 hónaposan hozzám került és itt nem nagyon lát más kutyát csak a hímet, rá egy hónapra elkezdett kísérletezni azzal, hogy guggolva háromlábon pisil, meg állva pisil emelt lábbal, mint a fiúk... Szóval szerintem, csak egymást majmolják. Próbálnak beilleszkedni, és ha azt látják, hogy a lányok guggolva, a
fiúk emelt lábbal pisilnek, akkor azt csinálják, ha nincs meg ez a minta, akkor csinálják, amit a többiek.
Persze, ezek csak az én tapasztalataim...lehet nem így van, de én ezt a végkövetkeztetést szűrtem le.
Lehet a domináns hímek jelölgetnek, akármi van....
Amúgy nem tudom, ezt láttad-e, de ezt a kérdést , már feltették egyszer, ezeket a válaszokat is elolvashatod:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__3576496-miko..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!