Lehet vágatni a Dobermann fülét és farkát (2018)?
Szeretnénk tavasszal egy dobit, de szerintem úgy a szép, hogyha a füle feláll, illetve kicsi a farka. Ne értsetek félre, nem vagyok valami állat kínzó, mindenhogyan cuki, de azért csak jobban áll neki.
Esetleg más országban?
Méghogy nem vagy állatkínzó és a többi (2-3 valászado)...csak azért mert ugy szebb??? Azért kell elcsonkitani s kínozni?
Szerintem meg az emberek szebbek FÜLEK S FARKOK nélkül !!!!!!!!
Mindenkinek más a véleménye de...ez... hogy ennyire el legyen rontva ez a világ.....????
Jézus...
Akkor nyugodjatok meg, több állatorvos úgy vélekedik, hogy nem is feltétlenül árt neki hosszútávon. De teljesen mindegy, a kérdésre válaszoljatok máskor. :)
Szegény kutyusok.
Én bettenék egy olyan törvényt hogy csak annak a kutyának szabad vágni akinek a gazdija is bevállalja ugyanazt !!!
Kiválasztasz olyan tenyésztőt, amelyik neked megfelel, és a honlapján vágott fülű kutyái is láthatóak. Majd ő segít a vágatásban.
Vagy febr. 15-18-ig lesz a Fehova Winterdogshow. Elmész és beszélsz dobisokkal. Bőven lesz vágott fülű kutya felvezetve.
Külföldön megcsinálják, szerintem itthon is van állatorvos. Dobermann tenyésztőkkel kell konzultálni. Ők ismernek orvost is aki megcsinálja.
Viszont kiállításra nem minden országban fogadják a vágott fülü farkúakat.Szóval ha kiállítási terved van akkor az eléggé korlátozott. Ha csak hobbira kell akkor meg vágathatod.
Amúgy nem állatkínzás.
Farkukat pár napos korukban lecsippentik,5 perc múlva nem is emlékeznek rá.
Fülvágás altatva történik,pár nap alatt beforr a seb. Nem rosszabb mint egy ivartalanítás ahol pl a szukáknak a hasát vágják fel majd 10 nap után varrat szedés. Szóval ez az állatkínzás elég erős.
Amúgy nekem is úgy dobis hogy vágva van a füle is és farka is.
Vágatlanul egy elbasz..tt kopóra hajaz.Némelyiknek olyan lapu füle van.
Szerettem volna régen dobit,utána jártam a dolgoknak. De tenyésztőkkel való beszélgetés után rájöttem,hogy túl pörgős nekem és nincs olyan életformám amibe bele férne. Ettől függetlenül egyszer lehet lesz egy dobim.
"Akkor nyugodjatok meg, több állatorvos úgy vélekedik, hogy nem is feltétlenül árt neki hosszútávon."
Na és? Több meg nem.
Idős, örökbe fogadott kutyám van, vágott farokkal került hozzám. Az ő fajtájánál is vágták régen. A kelleténél érzékenyebb a farka, a farka vége meg pláne. A kutyakozmetikus barátnőm szerint ez igen gyakori vágott faroknál. Ha nincs nyomós egészségügyi oka, én nem erőltetném.
Btw, nekem inkább erdélyi kopóra hasonlít a vágatlan fülű, farkú dobi. Róluk meg osztom Winkler Róbert véleményét :D
Köszönöm szépen!
Csak hobbiból tartanám a kutyust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!