Golden retriever vagy labrador?
Melyiket ajánljátok jobban? Mik a tapasztalatok velük? Tudom hogy nevelés kérdése..de anyukámnak az az egy baja a kutyákkal hogy ásnak és tönkreteszik az udvart amúgy meg imádja őket. Persze erről le lehet szoktatni őket azt tudom, de melyikkel könnyebb bánni? Úgy értem hogy nevelésben.
Ha azt nézzük akkor a mozgással semmi gondunk nem lesz. Az udvarunk is nagy + sétálni is mennénk. De mégis..nem tudom eldönteni! Mind2 tetszik. Csak a goldennek hosszabb a szőre így gondolom több ápolást is igényel.
Szerintetek?
Rossz kommenteket nem szeretnék, mert nem szeretek veszekedni.
Mindenki véleményét és tapasztalatát elolvasom :)
Nem sok különbség van a kettő között. A labradornak egyszerűbb az szőrápolása.
Ha le van fárasztva a kutya, ritkábban rombol, de azért a kert nem biztos, hogy olyan tökéletes lesz, mint kutya nélkül.
Fárasztás alatt itt a napi szintű sétát, más kutyákkal bandázást és "agytornáztatást" kell érteni.
Ha ebben a két fajtában gondolkoztok, akkor nagyon oda kell figyelni, hogy csak lelkiismeretes tenyésztőtől, egészségügyi garanciával érdemes a kiskutyát elhozni, mert sajnos mostanában nagyon sok a szívbeteg, idegrendszeri- és mozgásszervi problémás, gyenge immunrendszerű labrador és goldi :(
Ha valaki szaporítótól, olcsón vesz kutyust, gyakran már az első néhány évben otthagyhat az állatorvosnál egy kisebb vagyont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!