Ti hogy utaztok kutyakiállításokra?
Például fajtacsoportban is megkérdezheted. Különben én szívesebben mennék egy vadidegennel és a kutyájával mint tömegközlekedve. Taxi pedig nem fog felvenni téged szinte soha.
Ha pedig mindkét kutya jól van szocializálva akkor pár perc ismerkedés után már nyugodtan tudnak ülni a szállító boxban és nem hiszem hogy gond lenne.
Különben a kiállítás facebook eseményére is írhatsz nyugodtan, ott is nagy eséllyel találsz valakit.
Attól is függ milyen kutyád van :D
Hosszú szőrű fajtánál még a ringbe lépés előtt felkell fújni,átfésülni stb ahhoz asztal kell,plusz ketrec ahová rakod a kiállításon ha éppen pisilni mész el vagy míg nem ti vagytok.
Nem tudom asztal,ketrec,neked váltóruha,kutyatál stb plusz kutya hogy bírod el főleg ha nagytestű kutyáról van szó.
Mellesleg annyira dzsuvás a buszok vonatok padlója,hogy kiállítási kutyát nem engednék rá,mert csupa retek lesz.
Betársulás működhet facebookon utána kell kérdezni.
Ír szetter, szóval igen, ez plusz nehézség :D
Remélem majd kialakul a dolog, és sikerül eljutnunk! Köszi :)
Keress a megyédhez köthető kutyás csoportokat (kutyaiskola is lehet), és ott próbálkozz.
Én így utaztam fel a Világkiállításra (ami pár éve épp Budapesten volt megrendezve, ugyanazon a helyszínen, mint ahol a FeHoVa szokott lenni), egy dog dancinges lánnyal. Remekül jött ki a dolog, mert ugyan az ő fellépése egy nappal korábban volt, mint mikor a kutyáinkat bírálták (mindketten magyar fajtát tartunk, amiket ráadásul ingyen lehetett benevezni akkor), de neki biztosítottak a szervezők parkolóbérletet a belső udvarra, sőt az útiköltséget is állták némi bónusszal, nekem meg a nagynénim a helyszíntől nem messze lakott, és aludhattunk nála. Így tiszta haszon volt mindkettőnknek, de a kutyáknak is, mert már első nap megszokhatták ezt a szokatlan nyüzsgést, a sok simogatást és kutyát, másnap a ringben ezért teljesen oldottak voltak, és a legjobbak közt végeztek (a bírók a rengeteg felvezetett kutya miatt azokat küldte ki a ringből elsőként, amelyek félelmet, szorongást mutattak, nem tudta őket rendesen felvezetni a gazdi, elhúzódtak a bírálatnál). Nekem ez csodás élmény volt, most is örömmel idéztem fel. Fiatal lányként eljutottam a Világkiállításra, teljesen ingyen! Utána párszor még összejártunk kutyázni.
Én mindenkit csak biztatni tudok, hogy társuljon be más kutyáshoz, szerintem sokkal jobb olyasvalakivel lemenni, akit szintén érdekel a kiállítás, nem csak elfuvaroz szívességből és egy óra után már látványosan unja magát. Végigtraccsoljátok az egészet, közösen vadásztok az ajándék kutyajátékokra, hazavisztek fejenként kb. két kiló kutyatáp-termékmintát, egy csomó mindent tanultok egymástól és a bírálatoknál őszintén szurkoltok egymásnak.
Teljesen más lesz, mint ha felmennél egyedül, talán többszöri átszállással, aztán még oda is kell találni a helyszínre. Nem ismersz senkit, ugyan barátkozol, de elsősorban vetélytárs leszel a fajtások szemében, olyan is lehet, aki azonnal otthagy, miután kimondod a kutyád törzskönyvi nevét, mert fasírtban van a tenyésztőjével. Mire bírálatra kerül a sor, az utazástól és rengeteg új ingeről kifáradt kutyád kiterülve elalszik a ringben, a bíró le is minősíti "nem a fajtának megfelelő temperamentum" megjegyzéssel, amin ugyan pár év múlva már röhögsz, ha elolvasod, de akkor és ott vérciki :D
Szóval szerintem vágj bele, a szép emlékek mellett még új barátra is lelhetsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!