Mit gondoltok arról, hogy egy országos hírportál is posztolt érveket a szilveszteri tűzijátékok ellen tiltakozó állattulajdonosok részére egy korábbi cikkhez érkezett olvasói hozzászólások alapján?
Amelyik kutya fél a durrogtatásoktól az fél a viharoktól is. Nyáron azért egy jó pár szokott lenni,van hogy egész nap. Viharokat sem tudjuk betiltani.
Nálam az idős kutyám végig aludta az egészet,de világ életében sosem zavarta sem a mennydörgés sem a tűzijáték.
Fiatalabb az behúzott farokkal jár kell,néha remeg.
Mi annyit teszünk,hogy nem babusgatjuk amivel jobban ráerősítenénk a félelmére. Lehúzzuk a redőnyöket,megy a tv vagy a zene.
Most a szilveszteri buli nálunk volt,üvöltött a zene,sok ember volt. Fiatal kutyánk kunyerálta a kaját és simogatásért bújt,egyszer nem remegett egyszer nem járkált fel alá félelmébe,ült egy széken és nézelődött :D
Sok vidit láttam félős kutyákról és ami legnagyobb baj,hogy rohadt nagy csend van a lakásban!! Ha menne a tv rádió vagy a zene kicsit hangosabban,illetve a kutyának adnának egy jó erős szagú rágócsontot,lehet nem érdekelné annyira a durrogtatás. De én is parás lennék ha csöndes lakásban ülnék és csak a durrogást hallgatnám.
Azokról a gazdákról meg megvan a véleményem,akik kint hagyják a kertben a kutyát vagy egyáltalán felügyelet nélkül engedik ki,aztán jajj 10 percre maradt magára és megszökött.
Én úgy sétáltam este 7 kor,utolsó sétát inkább erre az időpontra tettem,mert sajnos volt mikor majdnem ránk dobták a 4.ről a petárdát,mert k..va jó buli..
Kistestűekről van szó,sima nyakörv szorosabbra állítva plusz textil fojtó és az is a karabínerre rakva. Így ha vmi csoda folytán a sima nyakörvből kibújna a fojtóból nem tud. Van aki plusz hámot rak a kutyára.
Én ha kertesben laknék ha nem is pórázzal vinném ki a kutyát,de ott állnék fölötte pisi,kaki meg van akkor meg skera be fele.Nem még kiengedem aztán majd 10-20 perc múlva ránézek.
Meg egyik szilvesztert Pesten egy barátnőméknál töltöttem míg utaztam be hozzájuk, rengeteg kutyát sétáltattak elengedve!! Kérdem én mennyire felelős kutyatartó az aki szilveszter este 9 kor póráz nélkül sétáltat 1 vagy 3 kutyát. Az oké,hogy amúgy szófogadóak,de vajon ha mellettük szól a petárda akkor is olyan békésen bandukolnak a gazdi mellett?
Nálunk is 30.án már durrogtattak este és még 2.án is,de nem volt vészes.
Ha nem tűnt volna fel, a cikk írója macskás (kép). Szerinted egy kisállattartó komolyan gondolja ezt az írást? Megsúgom: nem.
Irónia. Épp a hozzád hasonlókat figurázza ki a cikk.
Nem olvastam a cikket, de kösz, hogy szóltál, most már kellően tájékozott vagyok.
A cikk valóban irónia. Viszont a hozzászólások- gondolom- valóban "igaziak".
Ahogy én látom:
Nem 8 órányi petárdázásról volt szó, hanem kb. egy hétről, de mindegy. Bent volt velem a kutya, kibírtuk. Pont úgy, ahogy minden évben. Valóban nem ihattam vállalhatatlanra magam a kutya miatt :D Ellentétben nagyon sok tűzijátékozóval, akik közül néhányan a sürgősségin kötöttek ki, vagy a detoxban.
Őrjöngjetek nyugodtan, meg lövöldözzétek egymást petárdákkal, vagy amivel akarjátok. Engem személy szerint egyáltalán nem érdekel. Nekem az ilyesmi nem mulatság, de nem vagyunk egyformák.
Nem az én gyerekemet lőtték arcon egy tűzijáték rakétával, szóval ez sem az én problémám.
Az utcák tele vannak szeméttel egy ilyen buli után, ami ugye égetésre kerül és szennyezi a környezetet, de mivel jó esetben 50 éven belül úgyis meghalok- ezen sem bosszantom magam.
Élem a kis életemet, igyekszem nem bántani senkit. Két sz@rógépem is van, de szelektíven gyűjtöm a hulladékot, biciklivel közlekedem, összeszedem a kutyasz@rt a kutyáim után, a macskám bent van, mert a kinti macskák madarakat és gyíkokat ölnek.
Biztosan élhetnék úgy, hogy kevésbé szúrjam mások szemét, de tudod, „Az vesse rám az első követ, aki bűntelen közületek!”
Szóval az én lelkiismeretem tiszta.
Csak finoman jegyezném meg, hogy ugyan én sem örülök annak, ha valaki nem szedi össze a kutyája után a kakit, de az legalább elbomlik, ellenben a rengeteg műanyaggal, amit az emberek elhasználnak.
Egyébként nagyon kíváncsi lennék, hogy miért van az, hogy ennyire nem bírod elviselni, hogy mások kutyát tartanak és ezért a drága idődet újabb és újabb kérdések kigondolásával töltöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!