Miből írhatnék évfolyamdolgozatot a kutyák/kutyák nevelése témán belül?
Ezekből egy-egy témából is több száz oldalakat lehet írni. Mire érted, hogy nem elég? Kell még téma? Vagy ezek a témák nem tetszenek?
Egyébként abból írj, amiből a legnagyobb a tudásod. Én például nem vagyok jó az ösztönfejlesztésben, így ebből nyílván nem írnék.
Kutyavásárlás/örökbe fogadás
Etetés
Tenyésztés/szaporítás
Kutyával való kapcsolatteremtés/kommunikáció
2-es: tudom, hogy sokat lehet róluk írni, de azt szeretném megfogalmazni, amit én tudok, és nem feltétllen egy tudományos szakkönyvet szeretnék írni.
De amúgy neked is és a 3-asnak is köszönöm a választ!
Írj a nevelés hiányának hátrányairól!
A nevelés hiánya rossz mint az tulajdonosra, mint pedig a kutyára nézve.
Nem annyira elcsépelt téma, mint egy kutya erre-arra megtanítása/nevelése.
Hogy a falkavezérség, dominancia alapú nevelés miért és hogyan vált mára elavulttá és milyen veszélyeket rejt. (A hetvenes években végzett megfigyeléseket állatkertekben, idegen egyedekből összerakott "falkában" végezték. A vadonban a farkasok családi kötelékben élnek, tehát ezek a régi kutatások úgy hibásak ahogy vannak.)
Hogyan válasszunk kutyát? (Kezdve azzal, hogy tájékozódás, önismeret, kutyás ismeretek elsajátítása)
Mi a különbség nevelés / viselkedésmódosítás és trükktanítás között.
A kutya testbeszéde. (Lehet specifikusabb cím is, pl. a kutya csitító jelzései / stresszjelzések, a "kemény" tekintet és kezelése stb.)
NE szocializáld a kutyát! (Azon helyzetek ismertetése, amikor nem tanácsos odaengedni a kutyát más kutyákhoz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!