Karácsonyra kaptam egy golden retriever kis kutyát.11 hetes lány. Bent van a házban, napi 2x sétáltatom. Mit csináljak vele? Már nem bírom.
Utolsó, az tényleg troll kérdés volt? :o
Én is remélem, hogy ez nem komoly, el nem tudom képzelni, hogy valaki ennyire ne nézett volna utána a kutyatartásnak előtte, hogy ilyenek felmerüljenek egyáltalán benne...
Mégis mire gondoltatok amikor kölyökkutyát vettetek? Még nincs 3 hónapos, 6-8 hónapos korára lehet majd teljesen leszoktatni a rágásról, harapdálásról amikorra túllesz a fogváltáson. Kb addigra lehet elérni a szobatisztaságot is, de nem napi 2 sétával. De egy goldival vérmérségletétől függően még akkoris napi 3-5 óra foglalkozás (jaték, tanulás, séta) kell ahhoz, hogy a nap többi részében szépen ellegyen nagyobb károkozás nélkül. Szóval még pár hónapig ez így fog menni, még jó fél év mire egy jólnevelt, viselkedni tudó kutya lehet belőlle.
A kutya tartás életmód amiben a család minden tagjának részt kell vennie, anyádnak is!
Úgyhogy azt javaslom minél elöbb adjatok túl rajta. Ha tenyésztőtől van vigyétek vissza, ha szapis vegyétek fel a kapcsolatot fajtamentőkkel vagy keresettek neki ti magatok új gazdit. Nem nektek való a kutyatartás.
Valószínúleg,azért csinálja ezt mert egyrészt nincs normálisan lefárasztva meg még kölyök.2× sétáltok vele,de mennyi időt?Nekem is goldim van.Napi 2-3 óra mozgás minimum.Vadászkutya ezt igényli.Na meg a kölyköknek nagyon sok a mozgásigényük.A rágás teljesen normális kölyökkent.Vegyetek neki sok játékot rágós csontot pl.Még kölyök volt nem foglalkoztunk vele pár óráig ő meg szétunta magát és megrágta a ház sarkát pedig már nem volt olyan kicsi.Határozottan szólj rá ha valami rosszat csinál.Hidd el a goldi nagyon okos kutya hamar tanul!Na meg az,hogy karácsonyra vagy bármelyik ünnepre nem jó kutyát venni.Gondolom iskolába jársz a szüleid dolgoznak.Én akkor ajánlanám a kutyát amikor egész nap otthon vagytok.Együtt nevelitek a kutyát.Még annyi,hogy próbáljátok többször levinni egy nap olyan 4x,5x,mert még egy ilyen kicsi babának 2-3 óránként el kell végeznie a dolgát.
Legyetek következetesek,mert ha nem lesztek a fejetekre nő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!