Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A golden retriever mégse...

A golden retriever mégse olyan értelmes, vagy csak én vagyok türelmetlen?

Figyelt kérdés
A kiskutyámnak akarom megtanítani a szégyelld magad trükköt, úgy csináltam, hogy ráraktam az orrára egy hajgumit, és egyből leszedte, utána jutalmaztam. Ez már egész jól ment, így hozzákapcsoltam a vezényszót: Szégyelld magad!, hajgumival ugyan úgy megcsinálta, leszedte, ezt is jó sokszor gyakoroltam vele,(kb negyed órán át) majd eljött az a pont, hogy leveszem a hajgumit, kimondom a vezényszót, de semmi. Csak ül és néz. Megint visszatértem a hajgumira, azzal együtt csinálja de anélkül nem. Egyébként egy 8 hónapos golden retrieverről van szó, és elvileg ez a fajta nagyon értelmes. Mi lehet a baj? Mit csináljak másképp?

#nevelés #trükk tanítás #Golden retrievet
2018. jan. 1. 15:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%
Ez hülye trükk. A szégyeld magadat gondolom akkor is használjátok amikor rosszat csinál. Gondolom nem érti hogy mi van.
2018. jan. 1. 15:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Türelmetlen vagy. Hogy értené ennyiből a vezényszót? Még legalább 10-20 tréning kell egy ilyen modellezős trükknél. A vezényszót pedig untig elég akkor hozzáadni, ha a kutya már érti mi az elvárás, tehát ha magától is felajánlja a viselkedést gumi nélkül is.

Emellett a kutyák nem sémában gondolkoznak. Nem működik ugyan az a metodika minden kutyánál. Ha ez nem jön be, keress másik módszert.

2018. jan. 1. 16:03
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszi. Ő az első kutyám, nem tudtam hogy ilyen sokat kell gyakorolni:O
2018. jan. 1. 16:04
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A klikker.hu-t nagyon javaslom, hogy böngészd át. Amíg te is csak tanulod a kiképzést, addig a kutya sem fog gyorsan haladni. Emellett minél több feladatot, trükköt tud, annál könnyebben tanul meg újakat. De az első jó pár trükk az még nehézkes mind a kettőtöknek.
2018. jan. 1. 16:18
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet! Mindenképp megnézem!
2018. jan. 1. 16:24
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem találom az oldalt. Küldesz kérlek linket? De egyébként nekem nincs klikkerem...Mindenképp muszáj beszerezni egyet, vagy hanyagolható? Mert én nem értek hozzá.
2018. jan. 2. 14:09
 7/11 anonim ***** válasza:

Leállították az oldalt. Pár hónapja még meg volt.

Nem kell a klikker alap dolgokhoz. Nehezebb feladatokhoz igen sokat segít és vannak olyan tanítási technikák, ahol elengedhetetlen. Általában elmondható, hogy harmad idő alatt tanulja meg a kutya a feladatot klikkerrel, mint anélkül.

2018. jan. 2. 14:57
 8/11 A kérdező kommentje:
Leírod kérlek röviden, hogy hogy kell használni?
2018. jan. 2. 15:55
 9/11 anonim ***** válasza:

Röviden leírni korrekten nem lehet. Első lépésként kondicionálni kell. Majd eztán lehet a vele való tanítást elkezdeni. Akkor működik csak, ha pont akkor, pont jókor tudod megerősíteni a klikkel a jó viselkedést. A jutalom mindig jár a klikk után, akkor is, ha rosszra vagy későn klikkeltél.

6 tanítási módszere van, a megvezetés, a célkövetés, a modellezés, az utánzás, az elkapás és a legszebb, a formálás. Ezeknek így utána tudsz nézni. Találsz korrekt leírásokat is és rengeteg videót is ezekről.

2018. jan. 2. 16:04
 10/11 A kérdező kommentje:
Hú hát ez elég bonyolultnak hangzik.:O
2018. jan. 2. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!