Milyen magyar kutyafajtát tartasz?
Mostanában egyre népszerűbbek a magyar kutyafajták. Itt a Gyk-n is gyakran ajánlják pl. a mudit.
Ha magyar kutyafajtád van, mi alapján választottad? Hobbi kutya, vagy dolgozik is?
Egy fél kuvasz:) - keverék
Hobbi.
Megláttam a gazdi kereső hirdetést és tudtam, hogy ő az enyém. De amúgy is mindig szerettem a kuvaszt. Illik hozzám a vérmérséklete.
Nekem ugyan még nincs, de tervben van egy mudi :)
Miért?
Így jellemileg tökéletes számomra. Intelligens, tanulékony, nagyon ragaszkodó és hűséges, nem lép le mellőlem, mert szagot fogott (mint pl némelyik vadászkutya) Inkább egygazdás, idegenekkel szemben tartózkodó, számomra ez szimpatikus. Mozgékony, aktív, lehet vele futni, túrázni, de közben nyugodt alaptermészetű, hiányzik belőle az a terrieres vibrálás, ami pl a puminál jelen van. Sokoldalú: kiváló házőrző, vérbeli terelőkutya, mindemellett remek kártevőírtó is. Panelban és kertes házban is tartható. Mérete is pont jó, nem túl kicsi, nem is túl nagy. Szőre félhosszú és egyedi, minimális ápolást igényel, kb öntisztuló. (Régebben pulit szerettem volna, de a szőre miatt elvetettem, nem szeretem a macerát, így került képbe a mudi, aki jellemileg hasonló, de a szőre sokkal egyszerűbb eset)
Bár külsőleg sem semleges :) tetszik az alkata, a feje, az álló fülei stb. (Valamiért alapból jobban szeretem az álló fülű kutyákat :D bár ez másodlagos szempont természetesen) Sokszínűsége is lenyűgöz, kimondottan tetszik a cifra, a fakó és a hamvasbarna. Jó hogy van választék ;)
Hobbi kutyának szánom, de talán kipróbálom majd vele a terelést és/vagy az agilityt is :)
Magyar vizsla.
Hobbi kutya, de lazán lenyomja az 5 km futást is mellettem.
Vadászni is viszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!