Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Panelban megéri kiskutyát...

Panelban megéri kiskutyát tartani?

Figyelt kérdés

Azoktól kérdezem legfőképp, akik tartanak is panelba kistermetű kutyát. Felmerülhetnek olyan problémák mind pl.:

Szétrágja a dolgokat, vezetékeket, esetlegesen bepiszkít (természetesen többször is levinném egy nap) de azért mégis csak egy állat, nem tud beszélni hogy "mindjart be fogok pisilni". Ivartalanítást természetesen végeztetnénk. Fiú vagy lány kutyát érdemesebb tartani? Milyen fajtát?

A segítségeket előre is köszönöm! :)

2017. dec. 28. 10:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem annyira megérte, hogy hoztam mellé egy másikat is, igaz, ő nagytestű, de egyébként is nemsokára költözünk át párommal kertes házba, de ott is bejöhet majd ugyanúgy mindkettő és a sétáltatás rendszere is marad ugyanaz, mintha panelosok lennénk.

A kistestű kutyámat még kamaszodó koromban kaptam, nagyon vágytam rá, akkor még szüleimmel csak álmodoztunk egy kertes házról. Nagyon vágytam egy kutyára, sokáig vártam rá, szóval nekem teljesen megérte, nem csettintésre kaptam meg, hanem a felelősségtudatom próbára tétele után. A problémák minden fajtánál ugyanúgy jelen vannak, hiszen a kölyök kutyáknak még bele szokni a te életedben lévő szabályokba, viszont neked is alkalmazkodni kell. Nálunk nem voltak különösebb rongálási gondok mivel mindig volt vele foglalkozva rendesen. Rágni csak a mamuszokat rágta, de azokat kegyetlenül szét tudta szedni. Idő és nevelés kérdése volt hogy befejezte. Bútorok, vezetékek nem érdekelték különösebben. A bepiszkítás nálunk a szeparációs szorongás következménye volt, erre nagyon oda kell figyelni szerintem, ha a legkisebb jele is mutatkozik, azonnal rá kell állni a megoldására. Lassan tanulta a szobatisztaságot, ami nem is volt gond, csak a szorongása miatt sok bepiszkítás történt, szerencsére már orvosolva van a probléma. A kölyöknél nagyon sok türelem kell, hiszen nem kaphatja a legkeményebb büntetést, mert bepisilt és nem lett szobatiszta pár nap alatt. A rágásról pedig rágójátékokkal könnyen leszoktathatóak a kutyák szerintem, meg persze a kellő mennyiségű foglalkozás, játék mellett. A kutya neme szerintem teljesen mindegy, nem befolyásol semmit.

2017. dec. 28. 13:38
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségeket! :)
2017. dec. 28. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!