Mit tegyek? Már félek sétálni vinni a kutyám.

Odamegy hozzá a kutya, ő meg megtámadja és te nem bírod elcibálni?
Nem egészen értem, hogy hogy támadja meg. Kóbor kutyákról van szó?
Vagy más kutyasétáltatók kutyáit?
Szerintem úgy tudod leszoktatni, ha nagyon rövid pórázon fogod... Hogy teljesen melletted menjen és tényleg ne legyen semmi szabad tere. És ha támadni akar, egyszerűen lefogod (mondjuk a nyakörvénél fogva)

El klne vinni egy problémás kutyákra szakosodott kutyasuliba.Pontosabban már sokkal régebben el kellett volna,mert a probléma 1-2 éve áll fenn elmondásod szerint.
Merre laksz?

Egyszer hagyd hogy egy másik kutya jól elverje, akkor majd megtanulja kivel kekeckedjen. -.-"
Amúgy meg neveld meg. Ez nem csak abból áll hogy megpróbálod elrángatni.
Baromira idegesítőek tudnak lenni az ilyen kis mitugrászok...

Ebben az egészben az a borzalmas, hogy én viszont azért nem tudom elengedni az amúgy engedelmes nagytestű kutyámat, mert a mi környékünkön is vannak ilyen kistermetű kutyák, akik azonnal megtámadják, még akkor is mikor pórázon van, és ha nem fognám, engedelmességi vizsga ide vagy oda, megvédené magát, és azzal a másik kutya járna rosszul.
Na ez volt a panaszkodás része. Egyébként pont emiatt a kakaskodás miatt (mert az enyém meg ugye a ráhörgő morgókkal kakas) én most azt csinálom - amellett, hogy különböző trükkökkel a vezérség átvételén dolgozom egy jó ideje, ami sokat segít, de ilyen helyzetekben még nem elég - hogyha bárki közelít hozzá, hátra küldöm, és dobbantok, és hörgök rá a zaklatós kutyára, akár oda is csapok (nem találom el, csak megijesztem), hogy érezze, hogy nincs szükség arra, hogy megvédje magát, mert itt vagyok én, aki meg fogja védeni. Ugyanis a kutya bevédése a vezér dolga. Ilyenkor ha mégis megpróbál kakaskodni, akkor megdorgálom, de ha egyetlen pillanatra is rámnéz, és tőlem várja a megoldást, akkor rögtön ugrik ki a jutalomfalat a zsebemből.
Persze a póráz másik végén állunk, tehát nálad ez nem tudom, hogy beválik-e, mert az én kutyám sosem kezdeményez balhét, csak nagyonis benne van, ha a ásik jelét mutatja a balhé lehetőségének. Tényleg iskola lehet a megoldás, mert ezt így távgyógyítani nagyon nehéz lenne.
Viszont ami fontos lenne: pontosan mikor változott meg így a viselkedése? akkortájt változott valami a körülmények között? Azóta mit változtattál a hozzáállásodon? Alaposan gondold végig, mert ezer tényezője lehet annak, hogy megváltozott. Mittudomén pl szakítás után szomorú voltál, ezért többet szeretgetted, többet megengedtél neki, vagy akármi. Kicsit boncolgasd a megváltozása körüli időket, akár itt írásban, hátha attól okosak leszünk.

Szerintem az alapvető probléma az, hogy a te kutyád pórázon van, miközben a másik szabadon. Ez két okból is baj. Az egyik, hogy alapvető udvariasság, hogy ha a szembejövő kutyus pórázon van, akkor behívjuk a sajátunkat és mi is pórázra vesszük. Ezekszerint a környékeden ennyi esze nincs a gazdiknak, de ez nem a te bűnöd és nem is nagyon tudsz ellene tenni. Hacsak nem kiabász oda a másik gazdinak, hogy ugyan fogja már meg a kutyáját. Nekem is nagy kutyám van, nálunk viszont az a helyzet, hogy sok kisebb termetű kutyát kihoznak a kutyafuttatóra (!!!) és pórázon sétáltatják. Én meg azért morgok, hogy lépten-nyomon pórázra kell vennem a kutyámat, pont azért, hogy ne menjen oda a pórázon lógó kicsikhez, akik természetesen ugatnak és morognak rá.
Na, és a másik, ami miatt erősnek képzeli magát a kuyád, hogy ott lógsz a póráz másik végén és ez önbizalmat kölcsönöz neki. Lehet, hogy jobban járnál, ha ilynekor te is elengednéd és valószínűleg verekedés nélkül lerendeznék egymás közt a rangsort.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!