Ma délelőtt ivartalanították a kutyámat. Mikor ehet?
Ma délelőtt (fél kilenc körül) ivartalanították a szuka kutyusomat. Az orvos azt mondta hogy ma nem ehet, de már nagyon éhes. Szerintetek egy kis kanál nedves táp árthat neki vagy inkább bírjam ki és várjak holnapig?
Valamint a kapott gallérja rövidnek bizonyult de már csak holnap tudunk neki másikat beszerezni. A sebét nyalogatja ha épp nem szólunk rá időben (így le is nyalt a hasára tett antibiotikumos kenőcsből) de nem harapdálja a sebet (még). Szerintetek holnapig lehet valami baja?
Nyugodtan ehet mértékkel! A műtét után amíg nem megy ki az altató hatása, addig nem javasolt az etetés, félrenyelés veszélye miatt.
Új gallér kellene holnap, addig figyelni a kutyát - sajnos főleg éjszaka - hogy ne nyalja ki a varratokat.
Ne adj neki enni, nem fog éhen halni, viszont vizet adj neki, mert a gallérral nem mindegyik tud inni.
Valahogy bugyoláld be a hasát éjszakára, bármivel, bárhogy, hogy ne férjen hozzá, mert ha azt kibontja, az nagyobb baj, mint hogy éhes.
Utolsó: nem azt kértem hogy mindenki találjon ki valami csúcs választ hanem tapasztalatokat kértem hogy másoknak mondta e az állatorvos hogy szabad a kutyának enni vagy sem. Menjél már te is máshová okoskodni. Minek szólsz hozzá ha nem tudsz semmi hasznosat mondani? Ezért annyira kár koptatni a billentyűzetet..
A többieknek köszönöm!
Kedves Kérdező!
Megértem, hogy szívesen adnál a kutyusnak enni, de hallgass az orvosra!
Az altató hatása 24 óra alatt megy ki a szervezetből, attól, hogy már nem tántorog kótyagosan, a nyelőcsöve, belső szervei még nem biztos, hogy megfelelően funkcionálnak.
Bízz az orvos tudásában, nem véletlenül mondja, amit mond!
És mivel mindegyik orvos ezt mondja ( az ember orvos is!) lehet benne igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!