Mit lehet tenni, ha átvert a tenyésztő?
Na most fogom a fejem!!!! Szerződés nélkül hogy hoztad el a kutyát?
Oltási könyve van? Abban kell, hogy legyen állatorvosi pecsét és aláírás. Vagy az is hamis?
Na jó, bocsánat, ne akarlak bántani, tudod, hogy ez butaság volt.
Szerintem is először azzal kellene beszélned, aki átvert. Ha nem szeretne rendőrségi ügyet a nyakába, talán hajlik majd a kompromisszumra.
Ha ez hasztalan és nem tudtok megegyezni, akkor fordulhatsz a rendőrséghez.
A szemtanú hajlandó bármilyen körülmények között igazolni a történetedet? (Rendőrségen, bíróságon stb.)
Ha igen, akkor talán tudnak valamit tenni, de ez nem lesz egy rövid procedúra.
Ez érdekes. Milyen kennelnévre szól az a hamis tk?
Hogy derült ki, hogy nem rendelkezik a kutya oltásokkal?
Tenyésztőtől vett kutyánál alap, hogy korának megfelelően oltva van, chipje van, és természetesen az oltási könyvet is adják vele együtt. Na meg adásvételi szerződést is kellett volna kötnötök.
Én már eleve azt nem értem, hogy hogy lehet ilyen drága kutyát úgy megvenni, hogy nem infózod le a tenyésztőt.
Interneten ma már pár kattintással kideríthető, hogy kik a bejegyzett tenyésztők. Legtöbb kennelnek saját honlapja van, de minimum egy tenyésztői klubban van. Számla és szerződés nélkül nem kellett volna elvinni. Egyébként 6 hónap garanciát szoktak adni a tenyésztők.
Én is azt tudom javasolni, hogy beszélj az eladóval, hogy vegye vissza a kutyát. Ha ezt nem teszi meg, akkor jelentsd fel, de így papírok nélkül nem biztos, hogy mész ezzel valamire.
#17 Hülyeségeket beszélsz. Miért ne tehetnének semmit? Ez csalás, tehát bűncselekmény, tehát tehetnek feljelentést, az illetőt simán el is kaphatják, gondolom van hozzá legalább egy telefonszám, amin el lehet indulni. Az lehet, hogy a végén a pénzt nem kapják vissza, bár szerintem erre is van esély.
Attól, hogy valaki naiv és kissé buta, még nem engedélyezett átverni.
180 ezerért szaporítós kutya... az igen.
Ismerősödnek tájékozódnia kellett volna vásárlás előtt, hogy miről ismerhető fel a tenyésztő. Utánanézni a kennelnek (ami ezek után nyilván nincs is) stb.
Szerződés híján szerintem nem nagyon tudtok mit tenni.
Van megoldás, csak nem biztos, hogy van ertelme és elég energia végigcsinálni.
Magánokirat hamisítás miatt lehet feljelentést tenni. Ha ez bizonyítást nyert, azaz van jogerős bírósági ítélet arról, hogy a magánokirat hamisítás megtörtént akkor polgári peres eljárásban lehet visszakövetelni a pénzt, valamint az okozott kár megtérítését. Amit vagy megfizet, vagy nem. Ha nem fizet lehet nekifutni a végrehajtásnak.
Na ellehet dönteni, van-e elég energia, pénz ezt végigjátszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!