BARF etetés tapasztalatok?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Itt biztos több választ kapsz. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Ez attól is függ, hogy honnan szerzed be a húsokat. Mi a barfshopban vásárolunk, ott a legdrágább hús a 800ft/kg os szarvas nyesedék, a csirke 350 körül van. Van facebook csoport, abba lépj be ha érdekel a táma rengeteg anyag van fent és lehet kérdezni, ha nem tiszta vmi.
Mi 8 kg os növendékünket 8 ezerből hozzuk ki.
Barfnál nem csak a hús a fontos figyelni kell az egyén dolgok megfelelő arányára.
35% hús csirke,kacsa,pulyka,fürj,nyúl,marha,birka,kecske,. Disznót nem lehet adni az aujeszky kór miatt. Húsnak ,számít a szív, tüdő, zuza, is, de ha ezekből sokat adsz hasmenés lesz a vége.
10% belsöség Ide tartoznak a kiválasztószervek/mirigyek pl. vese,máj, tőgy,here,lép. Májból keveset szabad csak adni / "A" vitamin mérgezés/
15% zöldség gyümölcs (pl alma, répa, paprika,körte,sütőtök,cukkini,uborka,sze
der)
Mi elmegyünk a barfos boltba, megvesszük fagyasztva a húsokat,csontokat, belsőségeket. Otthon kiolvasztjuk , kiporciózzuk, zacsiba rakjuk és megy vissza a fagyóba. Kapacitástól függően egy havi kaját is simán be lehet pakolni és akkor elég havonta egyszer nekidurranni a munkának
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Jajj kimaradt a csontos rész :)
40% csontos hús csirke/kacsa fej,nyak,farhát,mellcsont,szárnyvég, pulykanyak, nyúl minden csontja kivéve lábak.Semmilyen állat tartó csontját nem etetjük, mert ezek szilánkosra törnek és kilyukaszthatják a beleket. Csontokat nem adunk főzve, mert úgy szilánkosra
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nekem 10 kutyám van,évtizedek óta sok kutyát tartok.Száraz tápot csak akkor adok nekik, amikor nagyon nincs időm hússal kínlódni.Hetente kb.talán egyszer, vagy ritkábban.Elhiszem hogy a jó minőségű tápban minden benne van, de elképzelek egy jó minőségű, finom embertápot, és azt kéne ennem mindennap!A kutyáját ha szereti az ember, úgy eteti hogy az neki is jó legyen.
Persze hogy százszor egyszerűbb egy zsák kutyakaját bedobni a kocsiba, hazavinni és egy mozdulattal borítani oda neki belőle.
Én is nyers baromfihússal etetek, heti egyszer főzök nekik húst, bele zöldségeket, tésztát vagy rizst, langyosan adom oda. Van hogy heti kétszer is.Más húsokat főzve, sütve kapnak.Keresni kell kedvező és biztonságos beszerzési helyet.Én 40 km-ről hozok nekik nagyobb mennyiséget, kiporciózom zacskóba, van egy hűtőláda csak nekik/meg macskáknak/ és kész.3 hétig nincs rá gondom.
Nem tudom hogy számoltál, de a közepes áru száraztápnál is nekem olcsóbb jóval hússal etetni.És imádják, jó kondiban vannak, sosem betegek, állatorvos csodálkozik, milyen jó a fogazatuk.Persze, mert RÁGNAK vele!Amire való a fog.Előttem íróhoz hasonlóan etetek.A kutya genetikai állománya megegyezik a farkaséval, tehát gyakorlatilag úgy kéne etetni, mint a farkas eszik a vadonban!Legalábbis ezt kell utánozni.
20 éves kutyám is volt már, most van egy 17 éves és egy 16 éves kutyám, meg 3 16 éves macskám is, senki nem hiszi el,olyan jó az állapotuk, de szoktam mutatni az oltási könyvüket, amiben benne van mikor születtek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
30kg Német Juhász. Másfél évig barfoztunk.
15.000-18.000 Ft között jött ki havonta. A szárnyasok voltak az elsődleges hústípusok.
Csirke, kacsa, liba, pulyka, négylábúakból (mutatóban) marha, birka.
A szárnyasokat könnyű beszerezni és a csontos húsok fagyasztva nagyon olcsók. Fagyasztott kacsa/liba nyak/farkhát 200-400 Ft/kg. Emberi fogyasztásra szánva. Nagyobb baromfi üzletekben kapható. A csirke farhát és nyesedék is a sima hentestől volt, jó minőség.
Marha a húst keveset vettem, főleg olcsóbb inas húsos részeket szintén hentestől, mert a környékünkön egyszerűen nem lehetett máshogy beszerezni. Viszont a belsőségeket, mint lép és máj a marháé is olcsó volt, csak előre kellet rendelni.
A legnagyobb költség a szín hús főleg ha nem jó a csirke.
Pest környékén nagyon jó húsbeszerző helyek vannak. BARF-shop. Ott mindent lehet venni ami csak kelhet, és szuper árban.
Ha könnyebb lenne a húsok beszerzése, és lenne fagyasztó kapacitásom, még most is így etetnék!
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!