Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy kell kutyát fürdetni?

Hogy kell kutyát fürdetni?

Figyelt kérdés
Eddíg egyszer sem volt megfürdetve a kutya (4éves) mert nem hagyja magát, most telitöltöttem a kádat és abba tettem bele, de egyből ki akart jönni, nem tud nyugton maradni a fejét kellettem fogni, hogy benntartsam, de most nem volt három kezem és nem tudtam lesamponozni, pedig ráférne már egy kiadós mosás, mert tegnap is egy félbeharapott patkányon (ő fogta) hempergett.
2010. jún. 2. 17:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell mindjárt a kádba nyomni szerencsétlent! Lezuhanyozod kézmeleg vízzel, besamponozod és újra lezuhanyozod.
2010. jún. 2. 17:31
 2/8 bp1985 ***** válasza:
100%
Szia. Nem biztos, hogy már meg fogod tudni fürdetni, mivel azt kis korába kellett volna hozzászoktatni. Igazából tedd be a kádba, és zuhannyal engedj rá vizet. Remélem össze fog jönni.
2010. jún. 2. 17:32
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

tedd be a kádba vagy csalogasd be kajával ... vagy kedvenc játékát vagy valamit.. aztán engedd meg a zuhanyt és tartsd elé és langyossal kezd el mosni de előbb mutasd meg neki h folyik a viz mert ha rögtön a hátára nyomod megijed...

de szerintem is kiskorába kellett volna rászoktatni :D

2010. jún. 2. 17:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
uccso vok : vagy kérj meg vkit h segijjen
2010. jún. 2. 17:35
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Tedd bele a kádba tegyél bele valamilyen játékot/eledelt amit szeret.Ezzel pozitiv érzést fog /talán egyszer/ összekötni a káddal,semmi negatív élmény ne érje ott.

Beleteszed a kádba ott adsz neki tápot/vagy amit szeret/ aztán ha neki mégsem tetszik kiveszed!

Aztán következőleg megint beleteszed a kádba a pozitiv dologgal és megnyitod a zuhanyt is kicsi langyoss vízzel,épp ,hogy jöjjön belőle (valószinűleg itt már megfog ijedni és menekülésre veszi magát/,de ne hagyd.

Kezd el nyugtatni és pozitiv dologot adni neki /tápot/

esetleg tedd be a kezed a vízbe,hogy ez nem rossz és óvatosan érintsd hozzá a vízet közben adj tápot azátn nyisd emg fokozatosan a csapot majd akor vízes lesz elzárod a csapot,bemasszírozod a sampont a bőrbe /vagyis nem körömmel kezded el mosni/ majd lemosod és kész is van

Nekünk ez bevállt ma már imádja.

Az a lényeg,hogy ne érje negatív dolog a kádban.

Egyébként ezt tényleg picinek kéne ,mert már elég nehéz lesz,de kitudja,én szurkolok nektek :D

2010. jún. 2. 18:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Amikor a kádba állítod, akkor az előre odakészített petpalackból samponos vízzel locsold le. Ügyelj, hogy ne legyen túl meleg! Kézmeleg, de inkább kicsit hidegebb legyen! Utána legjobb, ha lecsavarod a zuhany rózsáját, és úgy öblíted le, a hőmérsékletre és a vízsugár erejére ügyelj! Közben állandóan beszelj hozzá! Ha el akar menekülni, erélyesen szólj rá! Ha lehet, valakit kérj meg, hogy segítsen, lehetőleg olyan legyen, akit ismer, aki szokott vele játszani.
2010. jún. 2. 18:19
 7/8 Akiteki ***** válasza:
100%
Két ember fürdőruhában. A nagyon tiltakozó kutyánál úgy szoktuk.
2010. jún. 2. 22:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Tegyél a kádba valami rongyot, hogy ne csússzon a lába. Ettől egy fokkal jobban érzi majd magát. De lefogni muszáj lesz.
2010. jún. 3. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!