Létezik fehér színű cane corso?
Egy facebook-os csoportban láttam, nem tudok róla többet.
Fajtisztának tünik, nem albínó, de nem is halvány zsemleszín, hanem fehér.
Tudtommal nincs ilyen szintartománya a fajtának. A csoport kimondottan a Cane Corsokról szól.
FCI standard szerint:
Szín: Fekete, ólomszürke, palaszürke, világosszürke, világos őzbarna, őzbarna, sötét őz barna, és foltos (az őz barna és a szürke különböző árnyalataiban határozottan megjelenő csíkok). Az őz barna és foltos egyedek esetében a fekete vagy szürke álarc csak a pofán jelenik, meg és nem húzódhat a szemvonal mögé. A mellkason, a lábfejek hegyén és az orrháton elfogadható kis fehér folt.
Black, lead-grey, slate-grey, light grey, light fawn; dark
fawn and stag red; dark wheat colour (stripes on different shades of fawn or grey); in fawn coloured and brindle dogs the black or grey mask on the muzzle should not go beyond the line of the eyes. A small white patch on the chest, on the tip of the toes and on the bridge of the nose is acceptable.
Ebben a fehér színt nem látom elfogadottnak (néhány helyen elfogadható fehér folt).
Köszi. Igen, a hivatalos fajtaleírásokat ismerem.
De hátha létezik albínó, mert az tuti, hogy a képen nem.argwntin dog volt. Hátha valaki már látott hasonlót. Nagyon érdekelne :)
Köszönöm!
Erre gondoltam én is.
Időközben láttam, hogy rajtam kívül is már feltették itt az oldalon a kérdést, ahol az volt a válasz, hogy valószínűleg valami genetikai rendellenesség. Amikor a fotót láttam, nagyon kíváncsi voltam. Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!