Van egy kis németjuhász. Hogy tanitsam meg arra, hogy ne menjen azokra a helyekre, amiket nem akarok? Virágágyás, ne egye a tuját, stb?
:)Nem lesz könnyű, de nem lehetetlen.
Első körben körbe kell keríteni, általa is jól felismerhető módon.Anélkül sosem fogja tudni, hogy mik a tiltott helyek.
Aztán játszatok, ha átlépi a tiltott helyek határát azonnal told le, rakd arrébb. ha viszont ügyesen megáll előtte dícséret.
Sok sok sok sok sok kitartás kell hozzá:)
sehogy.
nem kell megtanítanod.
helyesen kell nevelned,és akkor a képzés alatt megtanulja,mit szabad-és mit nem .
ezek a szabályok amiket te állítasz fel,a kutya pedig betartja.
HA TE LESZEL A VEZÉR.
ha nem akkor úgyis azt tesz amit akar : kikaparja a virágot,ás,mindent megrág,mindent elvisz ,mindíg csak a baj van vele !!!!!!!!
NEM , hanem : senki sem foglalkozik vele megfelelően .
nincs kifárasztva, nincs képezve,nincs vele törődve.
és ezek nem a szeretetet jelentik !!
a kutyának a legfontosabb a gazdi !
Az utolsótól kérdezem, hogy a kutya szerinte gondolatolvasó? ha én vagyok a vezér akkor kitalálja mit lehet és mit nem? megálmodja esténként, hogy melyik ágyást nem lehet kikaparni?
Főleg egy kölyökkutya akinél a falkasorrend egyelőre még másodlagos.
Hát nemsokmindent tehetsz sztem , talán próbáld meg lefárasztani.Az én nj-om szinte mindent tönkretett :P virágoktól kezdve azt a karítést is amit azzal a céllal építettem h ne jusson be a kertbe.Wz sajnos el kell viselni a lefárasztáson kívül nem tudsz mást csinálni , mert mire megtanulja h hova szabad mennie , addigra sztem kinövi ezeket a rosszalkodásokat.
Van egy ilyen mondás , hogy vagy kutyád van vagy kerted :)
Ahogy a lakásban, úgy a kertben sem engedjük szabadon a kicsi kölyköt, ha nincs felügyelet.
Honnan tudná, mit nem szabad, ha szabadon garázdálkodhat,nem szól rá senki. Elzárás és ha figyelni lehet rá, akkor jöhet a szabad-nem szabad. Így viszont gyorsan megfogja tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!