Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyával kirándulni Romániában...

Kutyával kirándulni Romániában? Van valakinek tapasztalata?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Jövőre kint töltenénk egy hetet Romániában, ahova vinnénk a kutyánkat is (német juhász). Nem városnézős programit terveztünk, inkább a természetet járnánk. Azt tudom, hogy kell neki útlevél, az oltásia rendben vannak, de mire figyeljünk még? Mennyire kötekedősek az ottani rendőrök, ha a kutyáról van szó? Kell-e szájkosár stb... van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?

2017. dec. 4. 12:03
 1/7 anonim ***** válasza:
35%
Nem ismerem pontosan a szabályozást de városon belül megbüntetnek ha szájkosár nélkül mész német juhásszal. (hogy ez mondjuk kisebb településeken hogy néz ki esetleg külterületen már nem tudom)
2017. dec. 4. 12:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én félnék a kóbor/szabadon mászkáló kutyáktól. Édesanyámék rendszeresen járnak Erdélybe túrázni és voltak már rossz tapasztalataik ezzel, úgyhogy én nem vinném a kutyámat, ahogy itthon is csak a hegyekbe viszem, ahol tanyák vannak, oda nem.
2017. dec. 4. 15:19
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

4 napot voltam kint Romániában, mi is inkább kirándultunk Gyilkos tó,Békás szoros stb de valóban sok a kóbor kutya, városba több inkább. De azért láttunk mi egy kisebb falkát a Gyilkos tó környékén is. Turisták etetik őket így bárhol megfordulnak.

Nagyon szép hely! De szerintem kutyával veszélyes. Még egy kistestűvel jobb mert felkapod amint észre veszed a kóbor kutyákat,de ha 4-5 kutya neki ront a német jucidnak alig ha szeded le róla. 4 nap alatt 20 kóbor kutyát biztos láttunk, ebből 15 nagytestű volt.

2017. dec. 4. 15:42
 4/7 anonim ***** válasza:
69%
Még annyit tennék hozzá, hogyha olyan helyen jártok, ahol pl.találkozhattok medvével, akkor ne engedjétek el a kutyát pórázról. Pl.bemegy egy bokorba a medve miatt, viszont ha megtámadja, elkezdi kergetni, akkor ugye hozzád szalad vissza, nyomában a mackóval.
2017. dec. 4. 17:17
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A kóbor kutyákkal nem számoltam, lehet okosabb ötlet lenne akkor inkább itthon hagyni. :( lenne aki átjárna etetni, csak már az egész országot bejárta velünk, ezért gondoltam hogy ebből se hagynám ki.

Nem az a támadós fajta a kutyákkal, ritkán védi meg magát. Szóval akkor azt hiszem inkább itthon hagyom.

Köszönöm még egyszer mindenkinek.

2017. dec. 5. 09:41
 6/7 anonim válasza:
100%

Rengeteg a kóbor kutya.

Ha meg túrázni mész ott vannak a pásztorkutyák is, na azok még veszélyesebbek! Gyakran pásztor nélkül őrzik az állatokat és úgy kell ösvényről letérve nagyívben kerülni némelyiket, mert jönnek neked. Hát egy idegen kutyának képzelem hogy ugranának.

2017. dec. 5. 17:04
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen, erre nem gondoltam. :(

Köszönöm.

2017. dec. 6. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!