Shiba Inu Tűz-ló kennellel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Vásárolt már valaki tőlük kutyát, megbízható?
Néztünk pár mentett kutyust, de ott is attól félek, hogy szaporításból származó kutyákok, és ott sem biztosan tudhatjuk, hogy mennyire lesznek betegesek
250 ezerért hobbi célra már megfelelő egy shiba? :)
Mert a kommentekből rájöttem, hogy inkább gyűjtök rá, de akkor egy egészséges kutyára ruháznék be
Én is meg tudom erősíteni, hogy teljesen más a rendes tenyészetből származó shiba, mint a tűzlovas keverékek. A városban van két shiba is, tűzlovasak, magasabbak, mint a standard shiba, rókásabb fejük van. Tegnap voltam kiállításon, az ottani shibák kisebbek voltak, pofira olyanok voltak, mint a shibás válaszoló kutyája, szóval tényleg kb. ég és föld a különbség. Egyébként én minden fajtánál ezt veszem észre a szapis és tenyésztős kutyák között, hasonlítanak, de mégis mintha két külön fajta lenne (ez főleg a huskyknál szembetűnő nekem).
Egyébként igen, a 250 ezer a minimum összeg egy shibánál, de inkább 300 felett reális. Ritka fajta, kevés van belőle Európában, és egy vemhesség alatt általában kevés (2-4) kölyköt hoznak le.
Egyébként a Szibériai Cédrus kennelnél októberben születtek kölykök, bár szerintem már nincs náluk elérhető kiskutya, de szerintem érdemes előre lefoglalni őket, szóval vedd fel velük a kapcsolatot. Ismerek még egy egri tenyésztőt is, gyanítom ugyanazt, akit az egyik előttem lévő írt, ha esetleg nem küldött volna elérhetőséget, én is tudok. Viszont ő nem tudom, mikor tervez legközelebb kicsiket.
Amúgy nem tudom, őt néztétek-e, de azért belinkelem:
Persze, mint írtad, a mentett kutyáknál is lutri dolog az egészség, de legalább nem támogatsz egy szaporítót sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!