Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Az extra mini és a mini...

Az extra mini és a mini yorkik igazából tényleg beteg kutyák?

Figyelt kérdés

2017. dec. 2. 17:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
96%

Volt szerencsém SAJNOS egy 900 grammos yorkihoz.

(Kutyakozmetikus vagyok)

Nos a kutya 7 hónapos volt,de már kirohadtak a fogai, könnyelvezetési problémája is volt,rohadt a csipától a szeme alatt, tényleg nagyon folyt neki, hiába nyírtam ki ollóval,hiába tisztítottam meg a bőrt ott kozmetika végére mintha semmi nem lett volna csinálva! Vizelettartási gondjai voltak, szóval kb nonstop pisilt. Olyan büdös volt a kutya,hogy konkrétan a kozmetika semmit nem ért,mert össze hugyozta magát.

Akkor elméletileg műteni kéne az egyik lábát,de sajnos egy orvos sem vállalja,mert az altató kg-ként van a kutya meg nincs 1 kg ugye.

Emellett mindentől fél, mindent megugat 3 óránként kell etetni,mert leesik a cukra amibe bele halhat,így állandó felügyeletet igényel. 7 hónaposan több mint 200 ezrükbe volt az alig 1 kg-os kutya. Az orvos pedig azt mondta hogy csoda ha 1 évet még élni fog.

Őszintén szólva szerintem totál állatkínzás egy ilyen életképtelen kutyát életben tartani,mert a lába az fáj,de nem tudják műteni.

Na ennyit a mini yorkikról, legtöbbbel ez a próbléma.

Nem hiszem hogy egy 3 kg-os kutya olyan nagy,hogy minit akarnak. Vegyen tengeri malacot vagy hörcsögöt az ilyen.

Extra mini mini csivava,yorki,havanese nem létezik egy méret van belőlük ami standard.

Tenyésztőnél a túl kicsi túl nagy egyedeket kivonják a tenyésztésből. Illetve csak is ivartalanítási kötelezettséggel adják el.

De a szaporítókat nem érdekli a kutya egészsége a sok hülye laikust átbaccák..

2017. dec. 3. 14:19
 12/16 A kérdező kommentje:
köszi az összes válasz, nagyon sajnálom őket
2017. dec. 8. 21:52
 13/16 cat12345 válasza:

Tisztelt kutyakozmetikus!

Ahogy Ön fogalmazott"konkrétan Ön el kellene tiltani a foglalkozásától"

Így beszélni állatokról maga csak egy okj-s, megélhetési proli lehet(mennyibe kerülhetett a gazdáinak).

A pici yorki nem volt beteg,ma temettük el a 13-éves 1.5kg súlyú kutyusunkat.

Remélem már nem űzi az ipart!

Senki ne féljen a pici yorki kiskutyáktól,csak egy kevéssel több törődést igényel,mint a kis gyerekek.

2019. jan. 6. 09:18
 14/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, remélem leesett, hogy nem szimplán egy kicsi testtömegű kutyáról volt szó, hanem egy olyan egyedről, akinek a felelőtlen szaporítás miatt súlyos egészségügyi problémái voltak, amik szenvedést jelentenek az állatnak. Itt nem a kutya súlya a probléma, hanem ami vele jár.
2019. jan. 7. 16:29
 15/16 anonim válasza:

Tudom nagyon régi a kérdés de ezt olvasva nagyon nevetek. Minden kutya fajnak meg vannak a betegségei amire hajlamosak. Egyáltalán nem tartom beteges fajnak a yorkikat. Nekem 13éves az extra Mini yorkim 2kg os. Sosem volt még beteg és orvosnál is csak oltás miatt volt. Sok ismerősömnek van kis testű kutyusa és mind egészségesek. Barátnőm yorkija 16 évig élt. A mi kutyánk elott volt egy beaglenk is aki többször is volt beteg és szegényen 8évig volt velünk.

(Nem szeretnék senkit kioktatni vagy veszekedni, de ha bárki szeretne ,,extra Mini’’ yorkit, ne féljen tőle nem ,,beteges’’ faj de arra, hogy mivel etetjük valóban jol oda kell figyelni. :)

dec. 21. 16:53
 16/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, a te "extra mini" kutyád valójában pont standard méret, csak így adták el neked. :)
jan. 11. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!