Kiherélés után rögtön nemzőképtelenné válik a fiú kutya?
Van egy 4 éves, benti lány kutyánk. A nemnormális testvérem erőszakoskodása miatt van egy egyéves benti fiú kutyánk is. Tudtuk, hogy a lány nemsokára tūzelni fog, ezért elvittük ivartalaníttatni a fiút. Kicsivel több, mint két hete ivartalanítva lett a fiú, és egy hete elkezdett tūzelni a lány. Ma azon kaptam őket, hogy "dugnak". El akartam zavarni őket egymástól, de szerencsétlenek összetapadtak és vagy 10 percig nem tudtak szétjōnni. Szerintem tegnap is csinálták, mert több órán át egyedül voltak itthon és a fiúnak ki volt pirosodva a fūtyije.
Szóval a kérdés lényege: teherbe eshet így a lány kutyánk?
Ilyenkor már nemzőképtelenek, de a hormonok csak kb 1 hónap alatt ürülnek ki, ezért a mostani tüzelés allatt nem fogja békénhagyni a szukát.
Viszont érdemes lenne a szukát is ivartalanítani, ha nem szeretnétek egészségügyi komplikációkat a későbbiekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!