Van valamilyen gyógymód arra a kutya betegségre amikor már idősebb és sosem volt kölyke? A műtét elkerülése nélkül.
Gennyes méhgyulladása lehet.
Nagyon nagy felelőtlenség tologatni a műtét, mert órák/napok alatt belehalhat a kutya. Az antibiotikum nem hat a gennyes méhgyulladásra. Ha kicsit is fontos számotokra a kutya, mielőbb elvégzitek a műtétet, különben elpusztul a kutya!
Minél előbb műteni!
És nem attól van a betegség hogy soha nem lett kölyke, hanem attól hogy nem lett ivartalanítva, pont az ilyenek elkerülése érdekében célszerű ivartalaníttatni.
Csak hogy tudd, az elléstől csak megnő a gennyes méhgyulladás esélye, nem csökken! Ezért ivartalanítják a tenyésztők is 6-7 évesen a szukákat!
Nincs más megoldás, csak a műtét! De inkább hagynád kínok közt meghalni, minthogy kipakoltasd? Korábban miért nem ivartalanítottad?
Válaszolók: mindjárt kiderül, hogy a kérdező 13 éves és lány, és az állatorvos 200km-re lakik, és nincs is pénz és stb.
Kérdező: És mi szól a műtét ellen? Miért nem akarjátok megmüttetni? Komolyan nem értem, miért kell ezen még gondolkodni. Ha meg még a diagnózsit sem tudod (bár a leírásból számunkra egyértelmű) akkor hogyan segítsünk? Ha az orvos azt mondja műtét akkor műtét. Tényleg nem értem az embereket. Kérsz pontos diagnózist, google-ba beírod és kb. 300-500 releváns találat van amiben leírják azt, hogy mit lehet csinálni egy adott nyavajával, mik a lehetséges kezelések, mik az egyes kezelések rizikói stb. És mi történik (bár itt elég egyértelmű) ha nem hat egy kezelés, vagy nem kezelteted. Ha 3 hetes antibiotikum kúra után egy gyulladás nem gyógyul és az orvos szerint van lehetsőgé még műtétre akkor műtét. De fogy az időd, bár szerintem így elolvasva amit írtál meg amennyi eszed lehet egy végleges altatást (euthanázia) javasolnék inkább mert az lenne a legjobb ennek a kutyának, ha már ilyen felelőtlen gazdája van. Ez utóbbi megoldás olcsó, gyors, rizikó mentes, és nem kell utána hónapokig kezelni még a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!