Kutyaiskolát csak külterületen szabad működtetni vagy lehet belterületen is?
Értem én, hogy ma Magyarországon mindenki olyan vállalkozásba kezd amibe akar, de én legalább egy minimális hozzértést elvárnék. Kedves kérdező (és most tudom le leszek pontozva), de komolyan gondolod a kérdést? Tehát ha már itt elakadsz, hogy hány m2 kell egy kutyaiskolához akkor hogyan akarod csinálni az érdemi munkát? Ha már legalább 5 percet foglalkoztál volna kutyakiképzéssel (vagy csak megállsz egy kutyaiskola mellett és bámulsz befelé 5 percet), akkor kb. már van/lehet elképzelésed a m2-ről. Ha meg valami sportot is akarsz mellé (és ma már kb. alapelvárás, hogy legyen rendes sport lehetőség egy kutyaiskolában), minden kutyás sporthoz meghatározzák a pálya minimális méretét. Ez pedig 2-3 perc googlizással kideríthető. Ebből meg szintén kb. 3 perc gondolkodás után a választ is megtalálod.
Mik a feltételei:
- vállalkozás (legalább EV, de inkább KFT, esetleg egyesület, de ott már neccesebb)
- telephely engedély
- ÁNTSZ és társ hatóságoktól engedélyek
- szakértelem (megfelelő végzettségek)
- megfelelő kerítés
- szükséges eszközök (az elsősegély felszereléstől a chip olvasón át, a képzéshez szükséges eszközökig, boják, játékok, itató tál stb.)
Ha ezek megvannak talán érdemes elkezdeni.
Ezen kívül szükséges még hozzá:
- alázat
- üzleti terv
- ügyvéd (a szerződések megfogalmazásához stb.)
- állatorvos a közelben
És ami nem jutott most eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!