Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyaiskolát csak külterületen...

Kutyaiskolát csak külterületen szabad működtetni vagy lehet belterületen is?

Figyelt kérdés
Mik a feltételei egy kutyasuli létrehozásának? Hány négyzetméternyi terület lenne ideális erre a célra?

2017. nov. 27. 14:07
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Mondjuk szerintem a Strázsa nem éppen külterületen van és már jóideje működik. Viszont kell hozzá képesítés is. Nem csak úgy, hogy gondolsz egyet és már kutyaoktató vagy.
2017. nov. 27. 16:00
 2/5 anonim ***** válasza:
88%

Értem én, hogy ma Magyarországon mindenki olyan vállalkozásba kezd amibe akar, de én legalább egy minimális hozzértést elvárnék. Kedves kérdező (és most tudom le leszek pontozva), de komolyan gondolod a kérdést? Tehát ha már itt elakadsz, hogy hány m2 kell egy kutyaiskolához akkor hogyan akarod csinálni az érdemi munkát? Ha már legalább 5 percet foglalkoztál volna kutyakiképzéssel (vagy csak megállsz egy kutyaiskola mellett és bámulsz befelé 5 percet), akkor kb. már van/lehet elképzelésed a m2-ről. Ha meg valami sportot is akarsz mellé (és ma már kb. alapelvárás, hogy legyen rendes sport lehetőség egy kutyaiskolában), minden kutyás sporthoz meghatározzák a pálya minimális méretét. Ez pedig 2-3 perc googlizással kideríthető. Ebből meg szintén kb. 3 perc gondolkodás után a választ is megtalálod.

Mik a feltételei:

- vállalkozás (legalább EV, de inkább KFT, esetleg egyesület, de ott már neccesebb)

- telephely engedély

- ÁNTSZ és társ hatóságoktól engedélyek

- szakértelem (megfelelő végzettségek)

- megfelelő kerítés

- szükséges eszközök (az elsősegély felszereléstől a chip olvasón át, a képzéshez szükséges eszközökig, boják, játékok, itató tál stb.)

Ha ezek megvannak talán érdemes elkezdeni.

Ezen kívül szükséges még hozzá:

- alázat

- üzleti terv

- ügyvéd (a szerződések megfogalmazásához stb.)

- állatorvos a közelben

És ami nem jutott most eszembe.

2017. nov. 27. 16:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem túl kedves második kommentelő, van kiképzésvezetői és kiképzői képesítésem és jártam egy harmadik fajta kutyaiskolába. ( Azért írtam így, mert két teljesen eltérő oklevelem van). Ha jó lenne a szövegértésed, feltűnt volna az "ideális" szó a terület méretére vonatkozólag. Köszönöm az eddigi hozzászólásokokat!
2017. nov. 28. 08:27
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem túl kedves második kommentelő, van kiképzésvezetői és kiképzői képesítésem és jártam egy harmadik fajta kutyaiskolába. ( Azért írtam így, mert két teljesen eltérő oklevelem van). Ha jó lenne a szövegértésed, feltűnt volna az "ideális" szó a terület méretére vonatkozólag. Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
2017. nov. 28. 08:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Ne fokozd! Ha végeztél ilyen tanfolyamot akkor ott el kellett, hogy mondják. Miért kell hazudni?
2017. nov. 28. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!