Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nyershúst eszik a kutya?

Nyershúst eszik a kutya?

Figyelt kérdés
Szerintetek ha a kutya nyershúst enné meg akkor mi történne vele? Mondjuk nyershurka,kolbász ilyesmi!Régóta foglalkoztat ez a kérdés!
2017. nov. 26. 15:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Sertéshúst nem ehet nyersen, mert az egy számukra halálos betegséget terjeszthet (Aujeszky kór). Ezen kívül mindenféle más húst nyugodtan ehet nyersen: baromfi, marha, halak, nyúl, birka stb.
2017. nov. 26. 16:20
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

"ugye ha az ember nyershúst enne megdoglene"

Én pl rendszeresen eszem füstölt kolbászt, meg ritkábban, de szintén rendszeresen tatár beefsteak-et. Akkor kezdhetek félni? Így 20 év után? Másik 2 milliárd emberrel együtt?

Mondjuk azzal a bő 100.000.000 olasz, spanyol szárított sonka zabálóval együtt? :D

2017. nov. 26. 16:45
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

Én is azt akartam írni, mint a 12-es. Az ember nem hal meg a nyers hústól, én is rendszeresen eszek kicsi korom óta és semmi bajom nincs tőle, de lehet akkor én vagyok valami mutáns. :D Hurkát és kolbászt is ettem már nyersen és még itt vagyok. (Szerinted hogy ízesítik be töltés előtt? Kóstolgatják a még be nem töltött kolbászt, hurkát és ha már jó akkor töltik bélbe és sütik meg fogyasztás előtt. Nem csak találomra beleszórják a fűszereket oszt majd lesz valahogy.)

Amúgy mi nyers csirkehússal etetjük a kutyát, nincs tőle baja. A természetben élő kutyaféléknek sem főzi meg senki a zsákmányt. Én úgy tudom, hogy kizárólag csak húson nem jó, kell mellé valami magas növénytartalmú táp, mert a természetben a zsákmányállat (növényevő) beleit, gyomrát is megették az pedig tartalmazott növényt és egy minimálisra azért szükségük van. (De lehet én tudom rosszul.) A hurka, kolbász inkább a fűszerezés miatt nem jó neki, de ha egy két falatot kap nem lesz baja tőle se nyersen, se sütve. Én azért adok neki inkább nyers húst, mert azon legalább látom, hogy tényleg húst eszik nem csak valami darált, ízesített cuccot, ami tele van ízfokozóval meg adalékanyagokkal és lehet köze sincs a húshoz.

2017. nov. 26. 17:25
 14/15 anonim ***** válasza:
84%
Az ember nem hal meg a nyers sertéshústól, hanem férges lesz. A kutya - mint már írtuk az Aujeszky vírus miatt - bele is pusztulhat a nyers disznóba. Elég egy falat a fertőzött húsból, ezért nem etettünk nyers hurkát, kolbászt, sőt még füstölt sertés kolbászt sem, mert a füstölés sem elég a vírus elpusztítására.
2017. nov. 26. 17:45
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat👏
2017. nov. 28. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!