Hogyan érjem el hogy lassan egyen a kutyám?
5 hónapos bullmasztiff és a tápot lemértem 45 másodperc alatt benyomja. utána pedig csak nyüszög mintha azt kérdezné hogy ennyi volt ?
Néztem ezt az éves lassító tálat de persze hogy nincs akkora átmérőjű mint amekkora az etető állvány.(miért is lenne szabvány)
Aztan próbáltam egy követ rakni a tálba de azt meg elkezdte harapgálni ami meg a fogaknak nem jó.
Amikor elkezdem elkészíteni a tápot szépen bemegy a helyére és leül addig hozza sem nyúl míg nem mondom neki hogy ehet aztan mire vissza érek a konyhába ő már megette és jön utánam.
Valakinek valamilyen más technika segített?
Visszatérve
Igen premium táppal etetem és en is sovanynak gondolom az adagot de fejlődésben levő kutyánál figyelni kell az adagra. Csontok ízületek és az izomzat fejlődése a legfontosabb most.
Hat a heti étkeztetés az kicsit durva lenne szerintem az első het után ledobna 5 kilót és ha elé raknam a tápot hogy annyit egyen amennyi belefér már vihetném is a kertbe elásni.
Lehet hogy meg réges régen ilyen volt a kutya még a háziasítása előtt de ez a pár ezer év az ember mellett öt is megváltoztatta. Mint ahogy az ember is változott a kutya mellett.
Igazából tisztában vagyok vele hogy nincs jól lakva de ha gyorsan eszik attól meg nem kap többet.
Annyit szeretnék csak elérni hogy rágja meg az ételt ne csak nyelje.
Kiprobalom majd a részletekben való etetést már a vacsora közben is megállítottam de ahogy megkapja az egyél parancsot mintha mi se történt volna
Csak annyit vettem észre hogy egyik oldalt be a golyó a másikon meg ki és nem túlzok csak az állaga változott meg a forma meg nem.persze ez nem rendszeres. És a másik tappal is elofordult
Gondolom ha csak így átmegy rajta akkor nem is hasznosít a szervezete minden tápanyagok de javítsatok ki ha rosszul gondolom.
Ezért szeretném ha meg rágná.
De most hogy így leírtam lehet jó ötlet lenne kicsit össze törni éves előtt.
Köszönöm magamnak is ezt az ötletet és természetesen nektek is köszönöm a válaszokat mindenkinek megy a zöld.
vagyis majdnem mindenkinek. Mert van itt olyan aki arra hajt hogy lepontozzák :D
A kutyának nincs nyál a szájában, ami előemészti a tápot. Kutya emésztése csk a gyomorban történik. Teljesen mindegy, milyen nagyságú a bekerült étel, az megemésztődik.
Ha a táp egészben jön ki hátul, valami nem kerek az emésztésével a kutyának. Vagy nem a neki megfelelő tápot kapja. Bőven vannak remek tápok. A gazdának kell kilottózni, az ő kutyájának melyik a megfelelő.
Na neki aztan van nyál a szájában, sőt ameddig nem nyúlhat a kajához a földre is jut bőven.
Meg kicsi de már néha lóg a “cipőfűző” a szájából
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!