Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A google keresőbe mit írjak...

A google keresőbe mit írjak be hogy olyan kutya tenyésztőt adjon ki aki megbízható, hivatalos eb tenyésztő? Esetleg ti nem ismertek ilyen helyet ahol nyugodt szível vásárolhat az ember fajtiszta (német juhász) kiskutyát

Figyelt kérdés

2017. nov. 24. 19:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
82%
Nem, sportolni nem lehet mentett kutyával. Persze van egy-két kivétel, de alapvetően az az igazság, higy erre ők alkalmatlanok. El lehet velük jutni versenyekre, lehet velük indulni vizsgákon, de ténylegesen sportolni magas szinten nem lehet velük. És nem csak a tk hiánya miatt (az vb-n és tenyészalkalmassági vizsgákon kívül szimte sehol nem kell), hanem mert ahhoz olyan idegrendszer és ösztönök kellenek, amik egy szapis kutyában nem lesznek meg. És olyan korai szocializáció és képzés kell, ami egy felnőtt menhelyiben szintén nem lesz meg. Ha ez neked új, akkor van még mit tanulnod, kedves valahanyadik válaszoló.
2017. nov. 24. 20:37
 12/23 anonim válasza:
22%

Tizenéve állatmentéssel foglalkozom.

Nem saját szórakoztatásomra, hanem szervezetben.

És tudom, hogy mennyi fajtatiszta állat van minden menhelyen.

(Csak egy kérdés: ha anyanyelvi szinten beszélsz egy idegen nyelvet, de nincs nyelvvizsgád, papírod róla, akkor kevésbé beszélsz jól azon a nyelven? Elgondolkodtató....)

A magyar ember még nem érett meg a felelős állattartásra. Hiába pofázzuk el számtalan helyen, hogy ne vegyél, hanem fogadj örökbe, az emberek tojnak rá. És nekünk, mentőknek, olyan borzalmakkal kell nap mint nap szembenéznünk, amitől a legtöbb ember csak zokogni tudna. Pedig ti okozzátok ezeket. Ti, akik felelőtlenül vásárolgattok meg ÉLŐLÉNYEKET.

Nyilván, döntse el az ember, hogy honnan akar kutyát magához venni. (Persze, ha megunta, akkor sem neki lesz vele problémája...)

De már bocs a megejegyzésért.... aki a Google találatai alapján akar kutyát beszerezni, szerinted azt mennyire lehet komolyan venni?

Egy olyan ember, aki ért hozzá és versenyekre akar menni a kutyájával, nem a gyk-n, vagy a Google keresőjén fog állatot keresni. Hanem érdeklődik állatorvosoknál, a MEOE-nél, állatmentő szervezeteknél, stb helyen.

Ebben az országban mindenki mindenhez ért, ezért van annyi bűnöző, ezért olyan tuti az egészségügy, ezért vannak fullon a menhelyek, telepek, és ezért remekelünk annyira a fociban.

Kedves kérdező, ne a Google keresőből akarj kutyát venni.

Ha komoly céljaid vannak, tenyésztés, sport, versenyek, akkor ne sajnáld az időt, fáradtságot és járj utána.

Mert ha itt kérdezősködsz, ne haragudj meg, de nem tudlak komolyan venni.

2017. nov. 24. 21:43
 13/23 anonim válasza:
23%

Csak egy megjegyzés. Nem a papír miatt lesz egy állat fajtatiszta. Az csak igazolja a felmenőit. HA A PAPÍR VALÓDI!!!!

De bizonyára, ti sokat látott gyk kommenthuszárok, ezt sokkal jobban tudjátok.

Kár a szóért...

2017. nov. 24. 21:48
 14/23 tatagami ***** válasza:
100%

A 8-9-es válaszban lévő linkeken ott vannak a tenyésztők, legtöbben saját honlappal. Google-t arra használd, hogy a nevet beírod és véleményeket keresel az adott tenyésztőről és kutyáiról. Én amikor kinéztem milyen fajtát akarok fajta név és tenyésztők, szervezet, verseny és hasonlókra kerestem onnan meg mész tovább, magadtól hosszabb munka végignézni, itt a tenyésztők megvannak csak a róluk lévő véleményeket kell keresned.

És visszatérve az előző kommentelőhöz, beszélhetsz anyanyelvi szinten bármilyen nyelvet az általad lefordított szöveg nem lesz hivatalosan elfogadott amíg papírod nincs róla, ettől függetlenül elboldogulsz a nyelvvel, ugyanígy ha a kutyának nincs papírja mindegy mit mondasz a hivatalos szervek nem fogják fajtatisztaként elismerni ha a fejed tetejére állsz akkor sem, ettől függetlenül ugyanolyan jó kutya lehet mint egy papírral rendelkező. Nem azt kéne pofázni hogy ne vegyenek kutyát hanem fogadjanak örökbe, hanem azt hogy hogyan, honnan, milyen feltételekkel vegyenek, ez milyen felelősséggel jár, ha nem biztos magában az illető menjen egy menhelyre segíteni és megláthatja mivel jár egy kutyáról gondoskodni. A kérdező nem hozzáértő, azért kérdezett hogy megtudja hol kezdjen, én egyszerűen a tenyésztőket kerestem onnan megtudtam, hogy vannak törzskönyvvel rendelkező kutyáknak versenyek, nemcsak a szépség és munka verseny amiket általában mutatnak, ezután meglett milyen szervezet rendezi ezeket és a náluk lévő tenyésztők listája, semmit nem tudtam előre és mindenhez Google-t használtam. Ezért lenne az érdeklődésem egy adott fajta iránt komolytalan?

2017. nov. 26. 06:08
 15/23 anonim ***** válasza:
93%
A városunkban is nagyon tele van a menhely mindig, jópárszor előfordul, hogy kivisznek egy kutyát és visszapasszolják. Pár hetes eset volt, hogy elvittek egy kutyát, nagy volt az öröm, aztán lusták voltak kielégíteni a mozgásigényét és láncra verték. Aki észrevette, szólt is a menhelynek, vihették vissza. Nem mindenki atyaúristen, aki menhelyről fogad be kutyát. Én inkább örülök, hogy a kérdező becsületes embertől, jó helyről szeretne vásárolni. Valószínűleg nem azért ilyen körültekintő, hogy utána meg kidobja a kutyáját otthonról. Erős túlzás, hogy az ilyenek miatt van ez a helyzet a menhelyeken. Pont az ilyen emberek nem járulnak hozzá kutyaéletek tönkretételéhez. Nekem két fajtatiszta kutyám is van, ilyen fajtákat szerettem volna és kész. Megadattak végre évek után a körülmények, megtehetem. Nem tudom mi ebben az ördögi dolog, pont nem emiatt fognak kutyák menhelyre kerülni, hanem azok miatt, akik csettintésre akarnak kutyát, vagy éppen a gyereknek, de gyorsan és olcsón. Sajnálom a menhelyi kutyákat ettől még, kiskoromban rengeteg kóbor kutyát láttam el napi szinten élelemmel, itallal, szeretettel, a zsebpénzem is kutyakajára költöttem. Némelyik menhelyes is nagyon el van már szállva, az ittenieket pont kihívták egy hónapja ide, mert egy agárszerű magas kutya szörnyen sírt és félt egyedül, sérült is volt. A lakótelep ellátta, vigyázott rá napokig, még be is fogta nekik egy idős úr, mire kiérnek, ne kelljen hajkurászniuk. Kiértek, köszönés nélkül mentek a kutyáért, behajították a ketrecbe és elhajtottak. Mindenféle köszönjük nélkül, mindeközben úgy néztek ránk, mint a véres rongyra. Szinte érezni lehetett, hogy azt gondolják mi a ****-nak hívtuk őket, vihette volna valaki haza. Folyamatosan osztják az embereket, hogy miért csak megosztogatják a bejegyzéseiket, inkább fogadjanak örökbe, miattunk megy tönkre a kutya, mint faj és ha valaki érdeklődik az egyik kutya iránt, roppant arrogánsan válaszolnak. Ez persze csak egy a sok közül, nem mondom, hogy mindegyik menhely ilyen. Elhiszi mindenki, hogy rossz látni a sanyarú sorsokat, sok a meló velük és alig győzik már, de ezt ne azokon akarják számon kérni, akik segíteni akarnak/segítenek/nem szaporítótelepről vesznek kutyát/nem hirtelen felindulásból vesznek kutyát.
2017. dec. 21. 13:54
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

A 15-ös válaszolóhoz hasonlóan nekem is két fajtatiszta, lelkiismeretes tenyésztőtől vásárolt kutyám van.

Megértem az állatvédő hozzászóló indulatait, hiszen tudom, hogy mennyi a kidobott kutya, viszont kikérem magamnak azt a vádat, hogy miattunk vannak tele a menhelyek.

Nekem is volt egy álomfajtám, aki ráadásul munkakutya is. Faluhelyen haszonállatok mellé nem vihettem bármilyen fajta kutyát. Mindkét kutyám ivartalan, nem szaporítok és soha nem adnám őket semmi pénzért, hiszen családtagok.

A menhelyek azért vannak tele, mert sok idióta, felelőtlen ember van, akik vagy szándékosan, haszonszerzés céljából szaporítják a kutyákat, vagy ivartalanítás nélkül jön a nem kívánt szaporulat. Legtöbbjük olyan buta, hogy fel sem fogja, hogy mit okoz ezzel.

Nagy a kereslet az olcsó kiskutyára, akiket megunnak, vagy nevelés, foglalkozás nélkül "kártékony" lesz és beadják menhelyre.

Én őket hibáztatom. A saját lekiismeretem tiszta.

2017. dec. 21. 16:36
 17/23 anonim ***** válasza:
93%
Fci.be ezen az oldalon a kennel names nél le tudod ellenőrizni, hogy valós bejegzett kennel neve van e
2018. jan. 7. 23:47
 18/23 anonim ***** válasza:
86%
Szinte az összes fajtának van akár még magyarnyelvű megbízható facebookos csoportja ott tudnak segíteni.
2018. febr. 1. 20:51
 19/23 anonim ***** válasza:

kennel {város neve}

Ha nem ad ki értelmes találatot, akkor megpróbálkozhatsz a megye nevével is.

2018. márc. 30. 23:58
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Már urambocsá’ de ne azokat az embereket vádoljuk már azért, mert tömve vannak a menhelyek, akik menhelyes kutya helyett törzskönyves fajtatisztát akarnak valahonnan. És teljesen mind1, hogy milyen okból, egyáltalán nem lényeg, hogy szüksége van-e az adott állat munkateljesítményére vagy csak az álomfajtája. Egy tk-s kutya nem fog menhelyre kerülni, még fajtamentőkhöz se nagyon, mert egy tk-s kutyáról ha nem gondoskodnak megfelelően, vagy milyen okból nem tudnak tovább gondoskodni róla visszaveszi a tenyésztő vagy segít gazdát keresni. Fajtamentőknél is bodri meg morzsi fajtajellegű kölykeit találjátok, akik ugyan lehet, hogy “fajtatiszták” de amíg papír nem igazolja ezt, addig csak fajtajellegűnek fogadjuk el őket. Belőled sem lesz orvos ha nincs diplomád róla, akkor sem, ha végigjártad az egyetemet csak a legutolsó lépést nem fejezted be. Plusz akik végigmennek azon a hercehurcán amit a legtöbb tenyésztő elvár, hogy kiszűrje a felelőtlen embereket, és aztán készek szerződést aláírni és egy szép összeget ott hagyni, nem arról híresek, hogy hirtelen felindulásból vegyenek kutyát, és nem fogják fél év után utcára tenni mert szétrágta a kedvenc cipőjüket kínjában. Hibáztassátok azokat az embereket, akikben az sem merül fel, hogy akár itt, akár máshol utánakérdezzenek a felelős kutyatartásnak és minden évben hagyják a menhelyes bodrit elleni (ugyanis a legtöbb menhelyen örülnek ha egy kölyökkutya kikerül, és nem teszik kötelezővé az ivartalanítást) aztán a kölyköket még ha szét is szórják valahova, az alom felének gazdája végül rájuk un. És hibáztassátok a tényleges szaporítókat, akik futószalagon “gyártyják” a kölyköket, és azokat az embereket, akik miután rájönnek, hogy egy tenyésztőtől állatot venni nem olyan egyszerű, és amikor az árát is meghallják hanyatt vágják magukat, és inkább megveszik az ideggyenge “mini” yorkiet a jófogásról, és miután nem bírnak a kutyával, mert egy tamagochit sem tudnának életben tartani túladnak rajta. Aztán ezek a szerencsétlen sorsú állatok kerülnek a fajtamentőkhöz, akik megpróbálják testileg és lelkileg “rendbehozni” őket, és gazdit keresni nekik, majd aztán szembesülnek azzal, hogy a teljesen felelősségteljes párocska aki befogadta az állatot, mégsem az.

És félre értés ne essék...mélységesen tisztelem a fajtamentők munkáját és energiáját, ahogyan a menhelyeket is, az első kutyusom nekem is onnan volt, hogy szerezzek némi tapasztalatot egy fiatal felnőtt keverékkel kezdtem, és boldog 12 évet éltünk együtt, és mindig is különleges helye lesz a szivemben. Azóta vettem 2 tk-s kutyát és ezért nem tartom magam sz.r embernek. Ha tudok én is segítek rajtuk, de ne legyen már kötelező mindenkinek menhelyről befogadnia, az nem oldaná meg a dolgot. Mivel jelképes összegért vihetsz el kutyát sokan sajnos ezeket a kutyákat nem becsülik meg annyira, mint ahogy kéne, mert úgy is csak egy korcs, jó neki az olcsó kaja meg ha be van zárva a kertbe és ott éli le az életét. Az el sem jut az agyukig, hogy egy törzskönyves nj-nak meg egy nj keveréknek ugyan úgy kell a séta és a foglalkozás, nem zárhatom be az élete végéig a kertbe, csak azért mert ő úgy is csak egy keverék. A problémát olyan törvénykezéssel lehetne megoldani mint pl nyugati szomszédainknál vannak, ahol ha beteg a kutyád, és nem viszed el időben orvoshoz, súlyos bírságot szabnak ki rád azon felül, hogy kifizettetik az orvosi költségeket is, ahol ha megellett a kutyád, és nem viszed el az anyát és a kicsiket azonnal kontrollra, hogy minden oké e, súlyos bírságot szabnak ki rád, ahol ha 6 hetesen mindenfajta orvosi beavatkozás nélkül próbálsz tőlük megszabadulni nagyon durva bírságot szabnak ki rád, és valszeg az állatokat is elveszik tőled. Magyarországon amíg fizikálisan nem bántod a kutyát vagy nem tartod olyan drasztikus körülmények közt mint pl egy 2m-es láncon 40 fokban a tűző napon, mindenki cseszik a dologra, még akkor is, ha feljelentik az emberkét. Max kimennek az állatmentők és elkobozzák az állatot, amire sok gerinctelen ember reakciója az, hogy majd lesz másik, mivel ténylegesen nem kapott semmilyen büntetést csak megszabadult egy “nyűgtől”, a fajta/állatmentők meg örülnek neki, ha zökkenésmentesen elkobozhatják az állatokat, és nem 10-20 felesleges kört futniuk, mire végre a kedves hivatalos szerv is veszi a fáradtságot. És annyi ilyen eset van, hogy senkinek sem esik jól vele foglalkozni, mert akkor a többivel is kéne, pedig csak így lehetne megállítani a fölösleges szaporulatot, és a nem megfelelő orvosi ellátást nyújtó állattartókat, mert mindjárt szivesebben kifizetik azt a 10e Ft-os ivartalanítást, hogyha tudják, ha teherbe esik, akkor vagy állják 8 hetes korig a kutyák orvosi költségeit ami egy 6-8 létszámú alomnál meghaladhatja a 100ezret, vagy kifizetik a 100ezres bírságot, amiért nem tartották be a törvényt. Itt hiába van törvénybe iktatva, hogy 8 hetes kor előtt kutyát macskát nem választunk el a családjától, magasról tesznek rá az emberek, és hiába jelentesz fel valakit, addig sem jut el a dolog, hogy ügylegyen belőle...

Ne egymással harcoljunk, mi akik szeretjük az állatokat, mindegy, hogy tk-s kutyánk macskánk van, menhelyes, vagy az utcáról fogadtuk be, hanem inkább azért, hogy vegye komolyan az ország az állatvédelmet, és szigorítson az állattartási szabályokon, és tartassa is be, mert ami itt megy az borzalom. Évi több ezer egészséges, kedves állat szenved el eutanáziát, mert tömve vannak a menhelyek, gyeptelepek, és aki már ott van egy ideje, és senki se vette magához, attól végleg elbúcsúznak. És hiába ürítik ki az emberek a menhelyeket, ha a kölykök akik még nincsenek ivartalanítva felnőne tovább szaporodnak, plusz a gazdák közel fele előbb utóbb lemond az állatról, és visszakerül a menhelyre, vagy rosszabb esetben az utcára.

2018. márc. 31. 05:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!