Melyk fajtát ajánljátok?
Szerintetek ezek a kutyafajták közzül Németjuhász,Shiba, Akita,Roti,Pidbull,Dobermann,Medveölő,Farkasölő melyk az amelyk nekem lenne való és családomnak olyan feladatokra mint pl: házörzés mert elég sok a betörés a környéken, és olyan akadály versenyekre? Ezekre az akadály versenyekre milyen kutyákat hol és hogyan lehet nevezni?, fajtától függ e ja és persze kb mennyit kell fizetni?
Válaszokat Előre is köszönöm
Szia.
Én a leírt fajták közül a német juhászt ajánlom de a dobi is jó választás.Atlétikus alkat mind a kettő.A shiba aranyos gyors csak nagyon kicsi az őrzéshez.Az akita(kedvenc fajtám)a családdal igen barátságos de egyben makacs fajta nem való engedékeny gazdiknak.a többi hát lehet jó ház őrzök de akadályversenyre nem a leg alkalmasabbak.Amúgy a versenyeken fajtatiszta és keverék kutyákat is lehet nevezni,pontosan nem tudom az árát.
Remélem segítettem sok sikert kívánok nektek!
Mióta kutyázol ?
Ha kezdő vagy ebben én a németjuhászt ajánlanám , házőrzésre pedig azon belül is a kant.A többi kutyához sztem nem elég egy kezdő gazdi tudása , ha nem vagy kezdő akkor én ajánlanám még a rotit és a dobermant.
Én azta fajtát ajánlanám, amelyikér a legkevesebb lét kell fizetned és adnak mellé magyar helyesírási szótárt és még egy kutyás alapok című könyvet is mert mindkettő annyira hiányos h veszélyes megmarad e melletted a kutya.
Ez pedig az alapcsomag plüsskutyával, megnyomod ugat így alűzi a betörőt és ül meg lépeget, így akadályversenyre is elviheted, sőt el se kell vinned, a szobában is lehet vele akadályversenyezni, miközben még ugatja is a sarokba szorított betörőt, eközben van időd elolvasni a könyvet is és ezután már magad is eldöntheted melyiket válaszd majd. Ja, és tehetsz rá szögesnyakörvet, akkor nem olyan feltűnő h csak egy plüssjáték.
Én is a németjuhászt ajánlanám, agilityben is nagyon szeretik használni.Házörzésre nagyon alkamlas, első kutyának se rossz.
Egy akadályverseny (agility) nevezése általában 2500-3000 ft körül szokott lenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!