A kutya elkaphatja az embertől a megfázást?
A legtöbb kórokozó fajspecifikus, tehát a válasz majdnem mindíg nem.
Amit elkaphat általában elég ismert, ilyenkre kell gondolni, mint pl pestis, anthrax, leptospirózis, veszettség stb. tehát nem megfázás kategória.
Kösz a választ! Ment a zöld kéz!
Most akkor mi a teendő, hogy mégse kapja el? Ha átteszem őt másik szobába, akkor ott nyugtalankodni fog mert egyedül lesz és addig fog ezzel idegesíteni, amíg be nem engedem.
Én is megfáztam nemrégiben és pl lakásban tartott kutyánknak sem lett baja és nem volt elkülönítve:)
Ráadásul a francia bulldog is elég kényes fajta.
Közben voltam állatorvosnál és azt mondta, hogy előfordulhat, hogy megkapja, ezért a vele való érintkezést minimalizálni kell és kell neki adni megfelelő mennyiségű C-vitamint megelőzésképpen.
Szemeteskosár kiürítve, papírzsepik a kukában.
Nem fogja elkapni! Sokkal erősebb az immunrendszerük mint az emberé, és egészen másfajta vírusokra érzékenyebbek mint mi.
Feleslegesen tömöd C vitaminnal, mint már írták előttem is, a kutyák/macskák szervezete előteremti, ellentétben az emberével. Nem lesz a kutyának semmi baja, túlzásokba nem kell esni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!