Milyen kis vagy közepes termetű illik hozzánk? (francia bulldog és tacskón kívül)
Megpróbálok itt rákérdezni, hátha lesz valami okos ötlet.
Kutyavásárlásban gondolkodunk. És bár tudom, hogy a fajtajegyek nem mindig fontosak, de az alapok talán mégis.
Kis sorházban lakunk, kis udvarral, terasszal.
Alapvetően a kutya lakásban lenne velünk, de a tervek szerint ki is mehetne ha úgy szeretné.
Heti átlag 3 napon kéne reggel 8tól este fél8ig egyedül lennie, a többi napon lenne itthon vele valaki.
Reggel lenne egy rövid séta, estere maradna egy hosszabb + egyéb foglalkozás.
Alapból egy nyugodt természetű kutyát keresünk, nem egy energiabombát, tudjon huzamosabb ideig a kanapé mellett is heverni, ha ez a program.. De szeretnénk ha el tudnánk vinni jó időben a természetbe (erdőbe, tavakhoz, vagy városba sétálni, mert jó időben viszont gyakran megyünk.
A francia bulldoggal barátkoztunk sokat, mert elég fetrengősnek tűnnek + biztos simán kibbírják egyedül azt a 10-12 órát itthon. Viszont jó ideje követjük FB-on a tulajokat, és nagyon sok egészségügyi problémáik vannak + egy erdőtúrát a nyári melegben aligha bírna.
A másik a tacskó, aki szintén lehet jó lakáskutya is (nyugdijasokkal is elvannak a panelben), és az erdőtúrát is imádná. De ez a hatalmas ásás-inger eléggé ijesztő a kertre és a virágainkra nézve.
Nem ölebet keresünk, legyen kiállása.
Ebben az irányban gondolkozunk, és nagyon örülnénk ha valaki fel tudna dobni egy harmadik fajtát, mert folyamatosan eközött a 2 között pattogunk.
Köszi előre is.
A sétáltatót fizetni nem rossz ötlet, de nagyfokú bizalmat jelent.
Ha én nékem sok pénzem lenne beadnám a kutyát kutyanapközibe, ahol reggel elviszik este meg hozzák (vagy érte lehet menni) valami ilyesmi.
Azért a 8 óra munka az nem 12 óra távollét általában...
Egyébként mi úgy oldjuk meg, hogy amíg nagyon kicsi volt, apukám a saját ebédszünetében felugrott hozzánk egy gyors sétára meg kis játékra, mert akkor még mindketten a férjemmel teljes munkaidőben távol voltunk.
Most a kutyànk 1 éves, a férjem viszont már csak 4órát jár be a céghez és délben otthon van, otthonról tud dolgozni.
Mivel én viszont ingázom a munkahelyemre, reggel fél 7től délután 5ig nem vagyok otthon, ha nem lenne a férjem, nem vállaltam volna kutyust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!