Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Aggódom a kiskutyámért, mert...

Aggódom a kiskutyámért, mert fél mindentől tőlem is csak egy helyben mer maradni kb mit tegywek?

Figyelt kérdés
vásárból hoztam, de szerintem nincs meg 3 hónapos pedig azt mondták. Telivolt kullanccsal bolhával, ma viszem dokihoz féregteleníteni, eszik rendesen kakil pisil, ha leviszem viszont egyből befut egy padalá vagy fal mellé mert fél és csak így érzi magát biztonságba.. ez később enyhül? Jól bánok vele és szeretteljesen

2017. nov. 20. 14:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
61%
Szeretnénk a menhelyről egy kutyust örökbe fogadni, de amiket itt olvasok!! Hhhhhhhááááááát elment a kedvem.
2017. nov. 20. 17:37
 12/15 anonim ***** válasza:
14%
Utolsó, tehát valójában nem szeretnél örökbe fogadni kutyát, igaz? Már meg ne haragudj, de akkor miért írtál ki ilyen felesleges kommentet?
2017. nov. 20. 17:54
 13/15 A kérdező kommentje:
Nos, megint elmondom egy bacsi az összes többi kitya mellett egy dobozba a vásárba árulta nyomozzak ott utána hogy kiaz és milyen körülmények közt tartotta ezt a kiskutyát. 2 menjetek fel tappancs. hu szeged egy kiskutya sincs szabadon az összes levan foglalva :). aztán most voltam dokinál ezek a nyomoronc válaszok után és képzeljétek a világon semmi baja csak ott valószinűleg elvolt nyomva kell neki max 1 hét és akkormeg már az lesz a bajom hogy túl virgoncka szóval köszönöm a kedves és aranyos kommenteket sziasztok :)
2017. nov. 20. 18:13
 14/15 anonim ***** válasza:
47%
Te írtad, hogy tele volt kullanccsal és bolhával. Mivel etették? Féreghajtót kapott? Oltásokat? Chipet? Ha annyira kedves és felelős volt a bácsi, ezeket biztos megkapta a kutya is és a tesói is.
2017. nov. 20. 18:20
 15/15 anonim ***** válasza:
51%

Szaporító = mindenki, aki törzskönyv nélkül hoz le almot. Ma, Magyarországon annyi felesleges kutya van, hogy egy ilyen alom is rengeteget árt a helyzeten. Persze vannak árnyalatai a dolognak, kutyagyártosoktól kezdve rózsaszín ködön át látó tudatlanokig ("Fifike kisbabákat szeretne <3"), de a szaporítás egyik formáját se kéne támogatni.

Kérdező, én ezt nem tudom neked szebben tálalni, te vagy nagyon tájékozatlan vagy, vagy nagyon buta. Tisztában vagy vele, SZAR helyről hoztál kutyát, te magad írtad: "onnan ahonna jött bántottak telivolt sebbel nemvolt semmilyen oltása féregtelenitése sovány volt telivolt kullanccsal bolhával TEHÁT KB MEGMENTETTEM"

A gond csak az, hogy azzal, hogy elhoztad, kivakartad a szarból, elvitted orvoshoz annyit értél el, hogy nem döglött meg, viszont igazán akkor van megmentve, ha a lelki virágoskertjét is rendbe rakod: kezeled a bizonytalanságait, félelmeit, helyre rakod azt, ami esetleg rosszul kezdett el rögzülni benne stb. És sajnos ez az, amire a legtöbb vérző szívű állatbarát nincs felkészülve. A "jól bánok vele és szeretetteljesen" ehhez olyan kevés, mint apácazárdában a fitymacsattogás.

A megoldás az, hogy amint megkapta az oltásait, kutyasuliba vinni. Ha ilyen kis félős, akkor lehet előbb egyéni foglalkozás kell neki és csak később kutyaovi (lehet, hogy egy nagy halom hebrencs kölyök egyszerre sok lenne neki). Addig meg tudom neked ajánlani Leslie McDevitt Control Unleashed c. könyvét, ami egy az egyben problémamegoldásról szól. Többek között félős kutyák oldásáról is.

Ja, hogy a szőrére is mondjak valamit, mert lusta vagyok két helyre válaszolni: én a helyedben nem paráznék ezen. Egy részt, mivel keverék, max. a jó isten tudja megmondani, hogy milyen szőrtípusa lesz, neki meg van jobb dolga :P Másrészt ismerek fajtatiszta pulit, bichonosra nyírva. Cukiság. Rendszeres kozmetikával és fésüléssel nagyon sok mindent meg lehet oldani.

2017. nov. 20. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!